- موجودی: موجود
- مدل: 188851 - 113/3
- وزن: 0.40kg
نقد آثار خاورشناسان
نویسنده: مصطفی حسینی طباطبایی
ناشر: چاپخش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 220
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
شامل زندگینامه علمی و نقد آثار بیست تن از خاورشناسان نامدار
نقدی بر آثار مستشرقین از جمله:
ادوارد براون، بروکلمن، ماسینیون، نیکلسون، نولدکه، پتروشفسکی، آرنولد، هانری کربن، گلدزیهر، بلاشر، آربری، دزی، گیب، برتلس، وات، لائوست، کنت ول اسمیت، لامنس، بولت، شاخت در مورد اسلام.
شرقشناسی یا خاورشناسی یا اِستشراق یا مطالعات شرقی، به رشتهای گفته میشود که دربارهٔ کشورهای شرقی گفتگو میکند و دربارهٔ شرق قضاوت کرده و واقعیتهای آن را بررسی و تفسیر میکند. کنفرانس شرقشناسی آلمان، یکی از بزرگترین کنفرانسهای شرقشناسی است که از سال ۱۹۲۱ برپا میشود و بانی آن انجمن شرقشناسی آلمان است .
شرقشناسی از سابقهٔ زیادی برخوردار است چنانکه تقیزاده که به همراه احسان یارشاطر مدعوین ویژه بیست و سومین مجمع مستشرقین کمبریج از ایران در سال ۱۳۳۳ بودهاند در خلال گزارش آن در مجلهٔ یغما میگوید: «اینک علمای بزرگی در همه ممالک مغرب در این رشته تخصص داشته و تعلیم و تدریس میکنند و در هر یک از دارالعلومهای ممالک مغرب کرسیهای مخصوصی برای هر شعبه از علوم شرقی وجود دارد و استادانی برای زبان و تاریخ و ادیان و آداب چین و هند و عالم اسلامی عربی و اقوام ترکی و مالایی و مغولی و مانچویی و یهود و اقوام آفریقایی و غیره و غیره مشغول تعلیم و تحقیق و تصنیف هستند.»
اگر نقطه شروع شرقشناسی را اواخر قرن ۱۸در نظر بگیریم؛ شرقشناسی معنای امروزه خود را پیدا کردهاست. شرقشناسی باید به عنوان یک نهاد وبت شده و دارای تشخص مورد بررسی قرار گرفته گیرد که با شرق سرو کار دارد. سرو کار داشتن با شرق به معنای نظر دادن دربارهٔ موضوع آن و به رسمیت بخشیدن به نظرات گوناگون و تنظیم و داوری کردن دربارهٔ آن است. در پایان شرقشناسی نوعی سبک غربی در ارتباط با ایجاد بنیادهای سلطه و تجدیدساختار کردن و امریت و اقتدار است. نگرش وی از شرقشناسی استحصال رابطه نوین بین شرق و غرب است. شرقشناسی غربی یعنی انگلیسی، فرانسوی و آمریکایی بر مبنای قدرت و غلبه کردن سیاسی و عقیدتی غرب بر شرق است؛ که نوعی اراده معطوف به قدرت نیچهای است...