- موجودی: موجود
- مدل: 186982 - 53/3
- وزن: 0.30kg
نقب و تفسیر آن
نویسنده: فرانتس کافکا
مترجم: سیاوش جمادی
ناشر: شادگان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 126
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
آیا این نقب قرار است مرا به یقین برساند؟ من به مرحله ای رسیده ام که اشتیاقی به یقین ندارم.
«نقب» یکی از واپسین داستان های ناتمام کافکا است. کمتر از یکسال بعد از نوشتن این داستان ، کافکا رخت از جهان بر می بندد. زمان نوشتن داستان زمستان سال 1923 است. در این سال کافکا سرانجام پس از سالها وابستگی به خانواده و همچنین شغل اداری که دردهای عمیقی از بابت آنها متحمل شده است ، در گوشه آرامی در حومه برلین در کنار دورادیامانت زندگی محقر اما مستقلی برای خود فراهم می آورد ...
داستان در قالب تمثیل بیان شده و روایتی از زندگی جانوری بینام است. او در آغاز شرحی از چگونگی ساختن نقب و شیوة زندگی و دغدغههای خاطر خود را به دست میدهد و هنگامی که کار نقب به پایان میرسد، راضی به نظر میرسد. اما زمانی که جانور از نقب بیرون میآید از ترک نقب (هرگز ندیدن نقب) بیش از هراس از دشمن متجاور میترسد و ظاهرا علت آن عجز و پیری است.
در این بخش، جانور دوباره به درون نقب بازمیگردد. ناامنی جانور از شنیدن صدایی ناشناخته فعلیت مییابد اگر در بخش ابتدایی داستان، خانه، امنیت و استقلال درون خانه مطرح است، بخش دوم داستان از حدوث خطر و درگیری عملی جانور خبر میدهد. از این بخش، زمان خواننده و راوی یکی میشود و صدای مزاحم و ناشناحته تم اصلی داستان میگردد. این صدا جانور را از خواب بیدار میکند. حال این صدا، صدای درون راوی است یا صدای ناشناختة دیگران، خدا و یا شیطان؟