دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار ؛ گالینگور

نقاوه الآثار فی ذکر الاخیار

نویسنده: محمود بن هدایت الله افوشته ای
به کوشش : احسان اشراقى
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 655
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1350 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : در حد نو _ نو ؛ واجد فرمان

 

مروری بر کتاب

کتاب نقاوه الاثار یکی از اسناد مهم تاریخ عصر صفوی است این کتاب شامل دو قسمت است که نخستین آن مربوط به دوران سلطنت شاه تهماسب اول شاه اسماعیل دوم و شاه محمد خدابنده و نیز اشاره به جنگهای ایران و عثمانی و ازبک و حوادثی است که منجر به روی کار آمدن شاه عباس به سلطنت گردید قسمت دوم مربوط به سالهای اول پادشاهی شاه عباس و ذکر وقایعی است که طی آنها پادشاه مقتدر صفوی بر عصیانهای داخلی و تجاوزات خارجی پیروز شده و به ایجاد قدرت مرکزی توفیق یافته است.
یکی از امتیازات کتاب نقاوه الاثار ذکر مطالبی است کم نظیر که در کتابهای دیگر عصر صفوی به این دقت و تفصیل نیامده است.

این اثر ارزنده، در واقع شامل دو کتاب است که نخستین آن در بیان رویدادهاى عمده دوران شاه تهماسب، شاه اسمعیل دوم و شاه محمد خدا بنده تا شروع سلطنت شاه عباس و کتاب دوم که مفصل‏تر از قسمت نخستین است، مربوط به یازده سال اول شهریارى شاه عباس کبیر و گویاى وقایعى است که طى آن‏ها قدرت سلطنت در گیر و دار از میان رفتن عصیان‏ ها و سرکشى‏ هاى سرداران قزلباش تحکیم یافته و متجاوزین بیگانه از ساحت کشور طرد مى‏شوند. آخرین واقعه‏ اى که در کتاب از آن نام برده شده، شکست دین محمد خان ازبک در خراسان و تسخیر هرات بدست پادشاه نام‏ آور صفوى است. 

از آن جا که حوادث مندرج در نقاوه الآثار بر حسب تاریخ وقوع آن‏ها تنظیم گردیده و داستان به سال 1007 ق. پایان مى‏پذیرد، محتمل است که نویسنده کتاب یا به ثبت وقایع بعدى اقدام نکرده و یا از آن به بعد که به شصت و نه سالگى رسیده بود، روزگار، بیشتر مجال به او نداده است تا کار خویش را دنبال کند.

یکی از امتیازات کتاب نقاوه الاثار ذکر مطالبی است کم نظیر که در کتابهای دیگر عصر صفوی به این دقت و تفصیل نیامده است

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات