- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 162467 - 77/2
- وزن: 0.30kg
نقادی هیدگر بر ناسیونال سوسیالیسم و تکنیک
نویسنده: سیلویو ویه تا
مترجم: منوچهر اسدی
ناشر: پرسش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 176
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
به انضمام سه مقاله از ات / گادامر / دریدا
در دوره رایش سوم زنان در رژیمی میزیستند که آنان را در نقشهای مادر و همسر تعریف کرده آنها را از همهٔ موقعیتهای دارای مسئولیت خصوصاً در حوزه سیاسی و دانشگاهی محروم میکرد. سیاست ناسیونال سوسیالیسم در تضاد کامل با آزادسازی جمهوری وایمار و گرایش پدرسالارانه و محافظه کارانه امپراطوری آلمان است. هدف نهایی گروهبندی زنان در قلب سازمانهای اقماری حزب نازی، نظیر بوند دویچا مدل یا ان اس فراوئنشافت ایجاد سازگاری جامعه مردمی فولکسگماینشافت بود.
مدل ناسیونال سوسیالیستی زن شغل نداشت، ولی مسئول آموزش فرزندانش و خانهداری بود. زنان فقط حقی محدود برای آموختن حول وظایف داخلی بودند و در طول زمان، از تدریس در دانشگاهها، از حرفههای پزشکی و از پارلمان محروم بودند. به جز رایشزفوررین گرترود شولتس کلینک، هیچ زنی اجازه داشتن مقام رسمی نداشت، با این حال برخی از استثناهایی در رژیم وجود داشت ؛ از طریق نزدیکی به آدولف هیتلر، مانند ماگدا گوبلز، و یا با پیشرفت در رشتههای خاص، از جمله فیلمساز لنی ریفنشتال از هانا رایچ خلبان. در حالی که برخی از زنان مؤثر در سیستم یا در قلب اردوگاههای کار اجباری وجود داشتند، برخی دیگر در زمره مخالفین بودند و جان باختند....
التفات اصلی کاوش ما، نقادی هایدگر بر ناسیونال سوسیالیسم و تکنیک است. این رفتار نقادانه هیدگر در برابر رژیم ناسیونال سوسیالیستی احتمالا به شیوه ای نهاد این در زمستان ۱۹۳۳ / ۱۹۳۴ ترسیم یافته و از رهگذر استعفای هیدگر از ریاست دانشگاه فرایبورگ در آوریل ۱۹۳۴ سندیت می یابد. مجادله فلسفی با ناسیونال سوسیالیسم اما قرار بود تازه آغاز شود.
این مجادله یقین از طریق بیتش هیدگر به راه افتاده بود، اینکه این فلسفه سیاسی اش را در طور خطا برنهاد بود. این مجادله فلسفی با ناسیونال سوسیالیست پیش از همه در سالهای ۱۹۳۶ گسترش یافت. نهایتا در سال ۱۹۳۸ ایدئولوژی و نیز اعمال رژیم ناسیونال سوسیالیست را با وضوح تمام صورتی از تجلی نیست انگاری و فراموشی وجود به فهم آورد.