- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 99668 - 95/1
- وزن: 0.50kg
نفس در اسارت شیطان
نویسنده: معصومه بیگم آزرمی
ناشر: تهذیب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
به انضمام حکایتهای متنوع
امام علی(ع) در خطبه چهل و دوم نهج البلاغه می فرمایند: اى مردم! ترسناک ترین چیزى که از آن بر شما خائفم دو چیز است: پیروى از هوا و هوس و آرزوهاى طولانى. اما تبعیت از هوا و هوس انسان را از راه حق باز مى دارد و آرزوهاى طولانى آخرت را به دست فراموشى مى سپارد.
آگاه باشید دنیا به سرعت پشت کرده و به قدر ته مانده ظرفى که آب آنرا ریخته باشند بیشتر از آن باقى نمانده است! و به هوش باشید که آخرت رو به ما مى آید. دنیا و آخرت هر کدام فرزندانى دارند بکوشید از فرزندان آخرت باشید نه از فرزندان دنیا، زیرا در روز رستاخیز هر فرزندى به مادر خویش ملحق مى گردد. هم اکنون هنگام عمل است نه حساب و فردا وقت حساب است نه عمل!
شیطان، از طریق هواهای نفسانی در انسان نفوذ می کند؛ کار و تلاش وی را تأیید می کند؛ کارهای زشت را در نظرش تزیین می کند؛ وی را در انجام آن وسوسه می نماید و با دادن وعده های دروغ و ترساندن از آینده اش، او را از انجام کارهای خیر باز می دارد: «و شیطان کردارشان را برایشان زینت داد، پس ایشان را از راه (خدا) بازداشت و آنها هدایت نخواهند شد.»
بنابراین، یکی از آسیبهای جدی کرامت انسانی، اسارت عقل انسان در خواسته های هوای نفس است. کسی که عقلش در اسارت نفس اماره و خواسته های نفسانی است، چگونه می تواند از کرامت و منزلت انسان بهره مند شود؟! این آیات یکی از دلایل لگدمال شدن کرامت انسانی و سقوط از مقام جانشینی خدا به پایین ترین درجه حیوانی و پست تر از آنرا، کنار گذاشتن عقل و پیروی کوکورانه از هواهای نفسانی بیان می کنند.