- موجودی: موجود
- مدل: 192868 - 83/5
- وزن: 0.60kg
نفت شهر در آیینه تاریخ
نویسنده: مصطفی میهن زاده
ناشر: الماس البرز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو - نو
مروری بر کتاب
مصور
نفتشهر تا زمان کشف نفت در منطقۀ کرمانشاه سکونتگاه دائمی نبود و زندگی عشایری در این منطقه رواج داشت. عشایر کرد به ویژه در زمستان از مناطق سردتر استان به منطقۀ کنونی نفتشهر کوچ میکردند که غالباً در زمستان آب و هوای معتدلی داشت. با کشف نفت در منطقۀ کرمانشاه، در سال ۱۲۸۰ خورشیدی (۱۹۰۱ میلادی) قراردادی موسوم به دارسی میان مظفرالدین شاه پادشاه ایران و ویلیام ناکس دارسی به نمایندگی از حکومت انگلستان امضا شد که به انگلیسیها این امتیاز را میداد که به مدت ۶۰ سال به اکتشاف و استخراج نفت در ایران بپردازند.
در گذشته شکل مسلط زندگی در منطقۀ نفتشهر به صورت کوچنشینی بود. در زمستان هوای این منطقه نسبتاً معتدل بود که سبب میشد جمعیت حتی به ۵ هزار نفر نیز برسد، اما در تابستانها به دلیل وزش گردبادهای سهمگین و شدید و نیز گرمای شدید فصلی که به ۵۰ درجه سانتیگراد نیز میرسید، ایلات کرد به نواحی ییلاقی کوچ میکردند. پس از استقرار جمعیت و تأسیس نفتشهر نیز مردم یکجانشین و کارمندان ادارات دولتی با استفاده از تعطیلات سه ماهۀ تابستانی مدارس از مرخصیهای خود استفاده کرده و به شهرستانهای دیگر و مناطق خوش آب و هوای استان کرمانشاه مسافرت میکردند و جمعیت نفتشهر به ۱۵۰۰ الی ۲۰۰۰ نفر کاهش مییافت.
اما در زمان حال نفت شهر جمعیت انگشت شماری دارد، اما در زمستان کوچ نشینان که به آنها سیاهه چادر می گوند برای قشلاق به این مکان بیابانی می آیدند و در اوایل بهار که هوا گرم می شود به مناطقی همچون غیلان غرب کوچ می کندد. نفت شهر در حال حاضر یک مکان نظامی به شمار می رود و از طرفی محل کار شرکت گاز می باشد. جمعیت نفت شهر بعد از جنگ ایران و عراق این شهر را ترک کرند و به شهر های اطاف مهاجرت کرند.