- موجودی: موجود
- مدل: 183269 - 111/4
- وزن: 0.30kg
نظم های کهنه و نوین جهانی
نویسنده: نوام چامسکی
مترجم: مهبد ایرانی طلب
ناشر: اطلاعات
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 526
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
شالوده این كتاب بر بنیاد 3 سخنرانی در دانشگاه آمریكایی قاهره در سال 1993 استوار است و مطالب آن حاصل جلسات پژوهشی و دیدارها و بحثهای بسیار روشنگر شخصی در طول این سفر میباشد.جنگ سرد و مهار جمعیت، نظمهای نوین جهانی، بازبینی جنگ سرد، نظم سیاسی و اقتصادی، خطوط اصلی نظم نوین جهانی، جستجوی صلح و... از موضوعاتی است كه در این كتاب به طور مبسوط مورد بررسی قرار میگیرد.
چامسکی،استاد دانشگاه پنسیلوانیا و زبان شناس مشهور امریکایی:از رهبران جنبش مقابله با جنگ ویتنام در دهه 0691 و از نظریه پردازان بر جسته و بنام علوم سیاسی است.اثرات مبارزات سیاسی او در بسیاری نوشته هایش،از آن جمله،کتاب حاضر،مشهود می باشد.
در این کتاب، چامسکی با استناد به وقایع کانون های بحران در جهان امروز مانند خاورمیانه و امریکا لاتین به انتقاد شدید از سیاست های کشورهای شمال ؛ به ویژه ایالات متحده ، در قبال مسائل جهانی و برخوردهای آنها با مسائل مختلف در جریان جنگ سرد و بعد از آن،یعنی به عبارت دیگر به مقایسهء این سیاست ها در نظم کهنه و نظم نو جهانی می پردازد.چامسکی ایالات متحده و حامیانش را قانون شکن،خشن و راهزن می داند.
در این کتاب سه فصلی،نویسنده به بررسی محورهای اصلی نظم جهانی کهنه،یعنی نظمی که بر جهان از جنگ دوم جهانی تا فروپاشی اتحاد شوروی حاکم بود،پرداخته و به عملکرد شرق و غرب و نقاط اشتراک و افتراق آنان اشاره می کند.سپس با معرفی خطوط اصلی نظم نوین جهانی،که پس از فروپاشی اتحاد شوروی محور اصلی سیاست ایالات متحده قرار گرفته است،به این نتیجه می رسد که «دوران کنونی،یاد مراحل مهمی از گذشته را زنده می کند»