- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181031 - 92/5
- وزن: 0.30kg
نظریه های رمان پسامدرن و سینمای ایران
نویسنده: محمدحسین رمضانی فوکلائی
مقدمه: حسین پاینده
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 232
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1399 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
برخلاف رهیافت (مکتب) فرانسوی ادبیات تطبیقی که صرفاً می توان به مقایسه دو متن نوشتاری پرداخت ، در رهیافت آمریکایی مقایسه و تطبیق متون ادبی با هنرهای مختلف از جمله سینا امکان پذیر است و از این طریق درک و شناخت بیشتر و بهتری از ادبیات حاصل می شود.
از آن جا که رمان و فیلم مشترکات زیادی دارند ، از بسیاری جهات به یکدیگر شبیه هستند ، و دو ژانر قیاس پذیر محسوب می شوند. این مشترکات زمینه مناسبی برای بحث درباره فیلم سینمایی از منظر نظریه و نقد ادبی جدید فراهم می کند و امکان می دهد تا مفاهیم و اصطلاحاتی را که به طور معمول ابزاری برای بحث درباره رمان می دانیم ، برای کاوشی نقادانه درباره ساختار و صناعات و مضامین فیلم به کار ببریم.
در این کتاب با بررسی نظرات برخی از مهم ترین اندیشمندان ادبیات پسامدرن ، نوزده تکنیک مورد استفاده در رمان های پسامدرن استخراج و با روش تحلیل کیفی به کارگیری آن ها در پنج فیلم منتخب سینمای ایران (ناصرالدین شاه آکتور سینما، چه کسی امیر را کشت؟، ستاره است، اشکان، انگشتر متبرّک و چند داستان دیگر و وقتی همه خوابیم) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله، حاکی از قرابت ادبیات و سینما (به عنوان یک متن تصویری) و قابلیت مقایسه این دو متن نوشتاری و تصویری بوده است.