- موجودی: موجود
- مدل: 198298 - 11/3
- وزن: 0.50kg
نظریه های جامعه شناسی
نویسنده: غلامعباس توسلی
ناشر: سمت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 481
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 4
مروری بر کتاب
نظریههای جامعهشناسی چهارچوبهای نظری هستند که جامعهشناسان از آنها برای توضیح و تحلیل فعالیتها، فرایندها و ساختارهای اجتماعی استفاده میکنند. نظریههای جامعهشناسی به سه دسته کلی تقسیم میشوند.
نظریاتی هستند که با الهام از روش اتخاذ شده در علوم طبیعی، و با هدف یافتن قوانین جامع حاکم بر اجتماع انسانها ایجاد شد. نظریه پردازان در این رشته تلاش دارند که روابط علت و معلولی حاکم بر جوامع انسانی را کشف کنند. قوانین و مدلهای پیشنهاد شده میبایست بهگونهای بیان شده باشند که صحت آنها آزمایش پذیر باشد. به عبارت دیگر جمعآوری دادهها این نظریات را تأیید یا تکذیب بکند. مثال بسیار معروفی از این گونه از نظریات مقاله معروف و بسیار تأثیرگذار ماکس وبر درباره ساختارهای اداری میباشد. این مقاله شالوده بسیاری از تحقیقات بعدی در این زمینه را بنا نهاد.
این اثر از 12 فصل تشکیل شده است؛ در سه فصل نخست، تعاریف و مفاهیم و نظریه های زیربنایی جامعه شناسی، مانند مثبت گرایی و تطورگرایی به تفصیل آمده است. از فصل چهارم به بعد، نظریه های شناخته شده ای همچون ساخت گرایی و کارکردگرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و در چهار فصل دیگر، دیدگاه ها و گرایش های جدید، مانند مبادله، روش شناسی مردمی، کنش متقابل نمادی و پدیدارشناسی، تشریح شده است.
هر فصل کتاب به چند بخش عمده تقسیم شده است؛ در بخش اول مفاهیم، نظریه ها و اصول هر مکتب و در بخش های دیگر، معرفی آثار و آراء صاحب نظران بنام آن مکتب مطرح شده است .در پایان هر فصل، مفاهیم کلیدی، پرسش ها، یادداشت ها و فهرست منابع و مآخذ ارائه شده است تا درک مطلب و فراگیری آن را آسان سازد.
فهرست
کنت
اسپنسر
کارل مارکس
دورکیم
ماکس وبر
پارسونز
جامعهشناسی پدیدهشناختی و روششناسی قومی
نظریه تبادل و جامعهشناسی رفتاری
تطورگرایی و نوتطورگرایی
و...