- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 142189 - 55/5
- وزن: 0.50kg
نظریه طبقه تن آسا
نویسنده : تورستین وبلن
مترجم : فرهنگ ارشاد
ناشر: نشر نی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 399
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
...در علوم اجتماعی به ویژه در مردم شناسی بربریت در یک مفهوم عام، کسانی بودند که در سطح تمدن نوسنگی و فلز بودند و با کشاورزی ساده و ابتدایی زندگی میکردند هنوز هم برخی قبایل در آفریقا و جنگلهای آمازون در این سطح هستند. لوئیس مورگان در کتاب جامعه باستان ، در روند تکامل تمدن و فرهنگ انسانی ، از سه مرحله گفت و گو می کند: مرحله توحش ، مرحله بربریت ، دوران تمدن (کنونی) و دوران بربریت خود نیز به سه مرحله نخستین ، میانی و پایانی تقسیم میشود.مرحله پیشرفت فرهنگ بربریت زمانی است که بشر به راز گداختن فلز و تولید ابزار فلزی پی میبرد. اما منظور وبلن از واژه بربریت در کتاب نظریه طبقه تن آسا بیشتر مربوط به بردهداری و فئودالیسم (زمینداری) است و مرحله بعد از بربریت جامعه نوین صنعتی و تسلط نظام سرمایه داری است ...
نظریهی طبقهی تنآسا، نخستین و معروفترین کتاب وبلن است که در آن بسیاری از معیارهای رفتار انسان به چالش کشیده میشود. او با طنزی ویرانگر، توخالی بودن معیارهای سلیقه، آموزش، لباس، و فرهنگ طبقهٔ تنآسا را افشا میکند. به گفتهی وبلن، طبقهی تنآسا معیارهایی را میپروراند که هر فردی در هر سطحی از جامعه، بهگونهای وادار به رعایت آن میشود.
نشانهی بارز عضویت در طبقهی تنآسا، پرهیز از مشقت کار تولیدی و موفقیت در مصرف تظاهری است. وبلن با نگاهی نقادانه به سراسر جامعه نظر میاندازد. آماج اصلی نقد او، اثبات توخالی بودن فلسفهی سرمایهداری و استفادهی نادرست از ثروت است. مصرف تظاهری ــ که ابتکار شخصی وبلن است ــ از دید انتقادی او، معیار اعتبار در جامعهی مرفه شناخته میشود.
به گفتهی سی. رایت میلز، وبلن بیشتر یک تاریخدان است تا دانشمند اجتماعی. کتاب نظریهی طبقهی تنآسا اثری بنیادی برای هر دانشجوی تاریخ، سیاست، جامعهشناسی و روانشناسی است.