- موجودی: موجود
- مدل: 185146 - 80/2
- وزن: 0.30kg
نظریه شناخت
نویسنده: م. کورنفورت
مترجم: فرهاد نعمانی , منوچهر سناجیان
ناشر: شرکت سهامی کتابهای جیبی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 268
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1357 _ 1356 - دوره چاپ : 3 _ 2
کمیاب - کیفیت : در حد نو ~ نو
مروری بر کتاب
نظریه شناخت با مسائلی درباره انگارها سروکار دارد با منشأ آنها، طریقی که هستی را منعکس می کنند، شیوه ای که این انگارها سنجیده می شوند و رشد و تکامل می یابند، و همچنین نقش آنها در حیات اجتماعی. این مسائل همواره بخش مهمی از فلسفه را تشکیل میداده اند. نظریه شناخت در فلسفه سوداگری دارای مقام بس والا بی است.
مقام والایی که فلسفه سوداگری برای شناخت قایل است براین اساس قرار دارد که پیش از هر نتیجه گیری فلسفی درباره هرچیزی تخت می باید از آنچه واقعا می دانیم، و نیز از مبانی این دانش، اطمینان حاصل کنیم. لیکن برداشت فلاسنه سوداگر از این موضوع عموما به انتزاعی ترین شیوه ممکن بوده است.
فورت در نظر به شناخت ابتدا خرافاتی را از پیشینان در مورد چگونگی روح نقل می کند و آن گاه می افزاید:
در تحلیل نهایی، نظریه های فلسفی انگار گرایانه در باره ذهن، شکل پالایش یافته و عقلایی شده این خرافات اند.ماده گرایی جدید، که با نتیجه گیری های بررسی های علمی در شکلهای زندگی آلی (ارگانیک) و نیز با مفهوم تکامل مجهز است، قادر به ارائه جوابی قاطع به پنداشت انگار گرایانه ذهن می باشد.
ذهن، محصولی از رشد و توسعهء تکاملی حیات است. موجودات زنده ای که به سطح معین از تکامل دستگاه عصبی، آنچنان که ما در حیوانات می یابیم، رسیده اند قادرند اشکالی از شعور را رشد و توسعه دهند و در جریان تکامل این شعور، سرانجام به مرحله اندیشه که فعالیت مغز انسانی می رسند.