- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192834 - 59/2
- وزن: 0.30kg
نظریه بوروکراسی
نویسنده: ابوالفضل صادقپور
ناشر: مرکز آموزش مدیریت دولتی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 60
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 2
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
نظریه بروکراسی از جمله رهیافت های سنتی به مدیریت محسوب می گردد. ماکس وبر (weber) جامعه شناس و روشن فکر آلمانی، بیشتر آثار خود را در اواخر قرن نوزدهم میلادی منتشر کرد. با وجود این تا سال ۱۹۲۰ که آثارش به زبان های دیگر ترجمه شد، ناشناخته ماند.نظریه های وبر عمدتاً حالت توصیفی داشت.وی بر این مسئله اساسی که چگونه می توان ساختار سازمان ها را به طور مناسبی طراحی کرد، توجه داشت.افکار و نظریات وبر تأثیر عمده ای بر رشته های مدیریتی و جامعه شناسی داشت.
دولت وقت آلمان موضوع ویژه مورد مطالعه وبر بود. وی بر این باور بود که افراد به دلیل موقعیت اجتماعی خاص و وجهه و اعتبارشان اقتدار می یابند و در منصب های اصلی و مهم ساختار اجتماعی آلمان قرار می گیرند نه به دلیل توانایی ها و شایستگی هایشان.به همین دلیل مدعی بود که سازمان ها با همه ظرفیت و توان خود کار نمی کنند. بنا بر این باید شکل جدید از سازمان را طراحی کرد که به حل این موضوع کمک کند.
هزینههای عظیمی که صرف عملیات غالبا زاید و تشریفاتی دستگاه های بوروکراتیک میشود، یکسره بر دوش ملت ها بوده و نتیجه عاید از آن نیز گرفتار شدن طرحهای کارگشا و خدمات جاری در پیچ و خم دستورالعملها، نامهنگاریها، بازرسیها، ثبت و ضبطها و ... و در نهایت استحاله آنها به صورتی مثله و ضعیف شده میباشد. در کنار چنین ضایعاتی، ایجاد زمینه ناخرسندی از یکسو و امکان فسادهای اداری از سوی دیگر بر و خامت اوضاع و تخریب طرحها و تضعیف خدمات عمومی میافزاید.