دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نظریه ادبیات ؛ گالینگور

نظریه ادبیات

نویسنده: آوستن وارن , رنه ولک
مترجم : ضیاء موحد , پرویز مهاجر

ناشر: علمی و فرهنگی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 418
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1

کیفیت : نو ؛ لبه روکش زدگی مختصری دارد

 

مروری بر کتاب

رنه ولک منتقد ادبی، نویسنده و استاد دانشگاهِ اهل چکسلواکی بود. او بعد از جنگ جهانی دوم از وین به آمریکا پناهنده شد و تابعیت آمریکا را پذیرفت. ولک در دهه‌ی هفتاد به جنبش منتقدینی پیوست که تلاش می‌کردند فرم جدیدی را برای نقد ادبی تثبیت کنند. از مهم‌ترین آثار ادبی او می‌توان به کتاب نظریه‌ ادبیات و مجموعه‌ی هشت‌جلدی تاریخ نقد ادبی مدرن اشاره کرد.

اوستین وارن منتقد ادبی، استاد دانشگاه و نویسنده‌ی آمریکایی‌تبار بود. او در دانشگاه هاروارد در رشته‌ی زبان و ادبیات انگلیسی با گرایش رمانتیسیسم تحصیل کرد. پس از فارغ‌التحصیلی در بیست‌ویک‌سالگی توسط دانشگاه کنتاکی به عنوان استادیار استخدام شد. برخلاف ولک او کاملاً با منتقدین نو موافق نبود و خودش را ترکیبی از هر دو می‌دید. وارن در زمینه‌ی نقد هم از مفاهیم قدیمی و هم از مفاهیم جدید استفاده می‌کرد و تقریباً تنها منتقد با این روش بود.

این دو منتقد در دهه‌ی سی در دانشگاه اوهایو با هم ملاقات کردند. آن‌ها در سال 1940 تصمیم گرفتند که کتاب نظریه‌ ادبیات را بنویسند. نوشتن این کتاب سه سال طول کشید. آن دو این کتاب را با نگارشی یک‌دست و براساس درک مشترکشان از ادبیات نوشتند. این دو نویسنده نگارش این کتاب را با هدف تألیف کتابی جامع شروع کردند.

 محتوای این کتاب بر اساس درک مشترک آنها از ادبیات بود.کتابی که ادبیات، نقد ادبی و تاریخ ادبیات را در خود داشته باشد و بتواند به عنوان منبعی جامع برای دانشجویان و علاقه‌مندان استفاده شود. نظریه‌ی ادبیات به هجده زبان ترجمه و موجب دگرگونی در فرم نقد ادبی شده است. این کتاب حتی با گذشت این همه سال همچنان کتابی باارزش است و برای منتقدان منبعی معتبر به حساب می‌آید.

نظریه ادبیات که در اصل شامل بیست فصل بود جنبه های مختلف نظریه، نقد و تاریخ ادبی را توصیف می کند. پس از تعریف جنبه ها و روابط مختلف ادبیات به طور کلی، ولک و وارن تحلیل ادبیات را بر اساس دو رویکرد تقسیم می کنند: بیرونی، مربوط به عوامل بیرون از یک اثر مانند نویسنده و جامعه، و درونی، مربوط به عوامل درونی مانند ریتم. آنها بر نیاز به تمرکز بر عناصر درونی یک اثر به عنوان بهترین راه برای درک واقعی آن تاکید می کنند. با انجام این کار، آنها پدیدارشناسی مورد استفاده رومن اینگاردن را تطبیق می دهند.

نظریه ادبیات که توسط هارکورت، بریس و شرکت در دسامبر 1948 منتشر شد، نظرات متفاوتی از جامعه دانشگاهی دریافت کرد. بلافاصله پس از انتشار از آن برای آموزش تئوری ادبی استفاده شد و تا دهه 1960 مورد استفاده رایج قرار گرفت. موفقیت آن به عنوان کتابی که به معرفی دانش ادبی اروپایی به ایالات متحده و می پردازد و نیز تبلور جنبشی به سمت نقد ادبی درونی شناخته شده است. 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات