- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 164946 - 68/3
- وزن: 0.20kg
نظریه اخلاقی کانت
نویسنده: سر دبلیو دیوید راس
مترجم: محمدحسین کمالی نژاد
ناشر: حکمت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 144
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1
کیفیت :
مروری بر کتاب
نظریه اخلاقی کانت ، شرحی است بر تأسیس مابعدالطبیعه اخلاق کانت. راس این شرح را مطابقِ سه بخش اصلی اثر کانت در سه بخش تنظیم می کند و به تحلیل و نقد سه گذر اساسی او می پردازد: «گذر از معرفت عقلانی عمومی اخلاق به معرفت فلسفی آن» با توجه به «ارادهِ نیک» به عنوان یگانه خیر مطلق؛ «گذر از فلسفهِ توده پسند اخلاق به مابعدالطبیعهِ اخلاق» با توجه به «امر مطلق» در برابر «امر شرطی» و سه ضابطهِ امر مطلق یعنی قانون کلی، انسانیت به عنوان غایت بالذات و ارادهِ واضع قانون عام؛ و «گذر از مابعدالطبیعهِ اخلاق به نقد عقل عملی محض» با توجه به «اختیار» به عنوان پیش فرض تکلیف و اساس هر عملِ اخلاقی.
راس با عنایت به آثار دیگر کانت و تفاسیر شارحان دیگر، ارزیابی دقیقی از تلاش کانت برای ارائهِ یک «نظریهِ اخلاقی» به دست می دهد. پس کانت نوعی نگاه متعادل و بینابینی یا سنتزی در برخورد با دو مشرب مسلط آن زمان، یعنی فلسفه قاره و فلسفه انگلستان در پیش گرفت و همین نگاه به وی امکان داد تا به دور از حب و بغضهای رایج در میان پیروان این دو مشرب امکان تلفیق و ترکیب آنها را فراهم سازد و سنتز یا برابر نهاد دیگری ارایه کند که نام او را در عرصهٔ نظام فلسفی جهان و فلسفه کلاسیک آلمان به اوج افتخار برساند. یکی از میراثهای اساسی به جای مانده از دستگاه فکری و تحلیلی کانت مبادرت به فراهم ساختن بستر نقد به عنوان یکی از بسترهای چالشبرانگیز در عرصهٔ فلسفهٔ مدرن اروپاست.
او همانند تجربه گرایان معتقد بود که ابتدائاً باید به قوهٔ شناخت پرداخت و محدودیتها و تواناییهای آن را معلوم کرد و این بستر را با تدوین سه اثر مهم که بعدها به صورت آثار کلاسیک فلسفهٔ مدرن و ایدئالیسم آلمانی درآمدند پی میگیرد؛ یعنی در قالب نقد عقل محض و دوم نقد عقل عملی و سوم نقد قوه حکم یا نقد داوری.