- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 159452 - 97/4
- وزن: 0.50kg
نظریه ی اجتماعی کلاسیک
نویسنده: یان کرایب
مترجم: شهناز مسمی پرست
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 482
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نظریهی اجتماعی کلاسیک دومین کتابی است که از یان کرایب در ایران ترجمه شده است. کتاب اول نظریهی اجتماعی مدرن است که میتوان آن را مکمل این کتاب دانست. یان کرایب درجهی دکتری خود را از دانشگاه منچستر در 1973 گرفت، و تا زمان مرگش در سال 2002 در دانشگاه اسکس (Essex) به تدریس جامعهشناسی مشغول بود.
یان کرایب در این کتاب به بررسی تأثیرگذارترین متفکران کلاسیک، یعنی مارکس، دورکیم، وبر و زیمل میپردازد. او با ارائهی گزارشی از ایدههای کلیدی نظریهی اجتماعی کلاسیک، مناسبت کنونی آنها، اهمیت ماندگار آنها و سهم آنها را در فهم مسائل معاصر نشان میدهد.
نظریهی اجتماعی کلاسیک به سه بخش تقسیم میشود و هر بخش دارای چهار فصل است که هر یک به یکی از این چهار تن مربوط میشود. این شیوهی طرح دیدگاهها امکان بررسی تطبیقی آراء این چهار تن را نیز فراهم آورده است.
نظریهی اجتماعی پس از مارکس، وبر، دورکیم و زیمل، یکی از پیچیدهترین و مناقشهبرانگیزترین وضعیتهای تاریخ خودش را سپری کردهاست. گذر از دوران کلاسیک نظریهپردازی و ورود به دوران مدرن آن، در زمانهای که دیگر بنیانها شکل گرفتهاند و علوم اجتماعی از وضعیت نخستین خود عبور کرده، دیگر اتفاق افتاده و باید مباحث مربوط به نظریههای اجتماعی واکاوی شود.
«یان کرایب» یکی از مهمترین جامعهشناسانیست که سالها نظریهی اجتماعی درس داده و کتاب مشهورش «نظریههای اجتماعی کلاسیک» خودش دیگر امروز یکی از کتابهای کلاسیک آموزش نظریه در دانشکدههای علوم اجتماعی سرتاسر جهان است. کتاب «نظریهی اجتماعی مدرن از پارسونز تا هابرماس» به نوعی ادامهدهندهی راهیست که کرایب از کتاب پیشینش شروع کرده بود و با خواندن آن میتوان با سیر تغییر و تحولات نظریهها در علوم اجتماعی و حتی کلیت این علم پس از جنگ جهانی دوم، آشنا شد.
فهرست
روششناسی
ساختار اجتماعی
ماهیت تغییر اجتماعی و تحول تاریخی