- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 109316 - 34/3
- وزن: 0.70kg
- UPC: 45
نظر متفکران اسلامی درباره طبیعت
نویسنده: سید حسین نصر
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 470
اندازه کتاب: وزیری لب برگشته - سال انتشار: 1359 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت :
مروری بر کتاب
هدف اصلی این کتاب نیز توجه به نفس علوم طبیعی و جهانشناسی بین مسلمین است، و کوشش ما در این رساله مشاهده عالم است از دریچه چشم مروجین و بانیان این علوم در اعصار گذشته، نه تجزیه و تحیلی تفکرات آنان با توسل به تصورات و مفاهیمی که از افق عالم قدما دور و به طریق تفکر آنان نامأنوس است. در تمدن اسلامی مانند سایر تمدنهای کهن که پایه هریک مبنی بر عقائد دینی خاصی بوده است علوم جهانشناسی وطبیعی با اصول کلی اسلام، که مبدا وحی آسمانی سرچشمه گرفته است، انطباق کامل یافته و هر علمی بنوبۀ خود حقائق کلی را در مرتبهای از مراتب وجود که بستگی به موضوع آن علم داشته منعکی میساخته است.
کتاب به نظریات فلاسفه و متفکران اسلامی از جمله ابوریحان بیرونی - ابوعلی سینا در ابواب مختلف فلسفی می پردازد...این کتاب شامل دوازده فصل و یک مقدمه است که در مقدمه بطور اختصار علم جهانشناسی را در تاریخ اسلام مورد بررسی قرار داده و حدود و ارزش مکاتب اسلامی را در این باب مبین داشته است.
فهرست
فصل اول در شناخت اخوان الصفا و بررسی احوال و مکتب و اهمیت علمی و فلسفی آنها است بویژه نظریه آنها در مورد طبعیت.
فصل دوم در اساس تحقیق علوم طبیعی و مراتب جهان از نظر فیثاغورثیان و روابط بین نفس و عقل و طبیعت و افلاک و عالم و حرکت و زمان و بالاخره تشابه بین عالم صغیر و کبیر و مراتب وجود.
فصل سوم شعب علوم جهانشناسی.
فصل چهارم جهان صغیر و کبیر و تعاریفی که شده است.
فصل پنجم اهمیت علمی ابو ریحان بیرونی.
فصل ششم معنی طبیعت و روشهای تحقیقی در علوم طبیعی.
فصل هفتم بررسی عوالم و ترتیب آن از نظر بیرونی.
فصل نهم افکار و آراء بیرونی در مورد علم و حکمت و اهمیت علم و دین.
و...