- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186010 - 120/2
- وزن: 1.00kg
نشریه دنیا
موسس: تقی ارانی
ناشر: حزب توده
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 450
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
نشریه سیاسی و تئوریک کمیته مرکزی حزب توده
جلد اول تا چهارم سال 1344
دکتر ارانی مجله "دنیا" را در سال 1312 در تهران تاسیس نمود که دو سال انتشار یافت. ماهیانه در 32 صفحه در چاپخانه سربی اطلاعات چاپ می شد. در مقدمه شماره اول نوع مجله را علمی، صنعتی، اجتماعی و هنری معرفی می کند. مجلهاى مارکسیستى بود و تدریجاً مصادر امور فهمیدند که ماهیت این نشریه چیست و چرا منتشر مىشود. به همین دلیل مجله را توقیف کردند. 12 شماره از آن تا خرداد 1314 شمسی چاپ شده است. دوره دوم مجله "دنیا" توسط حزب توده از سال 1344 تا 1360 در تهران منتشر شده است.
ارانی از افراد برجسته گروهی بود که از اواخر سال ۱۳۱۵ تا اوایل سال ۱۳۱۶ به تدریج دستگیر و در زندان قصر زندانی شد.، این گروه به ۵۳ نفر شهرت یافته و متهم بودند که به مرام کمونیستی گرایش دارند. افراد این گروه تا پیش از دستگیری ارتباط چندانی با هم نداشتند و پس از دستگیری به این نام خوانده شدند. آنها زیر شکنجه های مأموران اداره تأمینات شهربانی رضاشاه قرار گرفته و با پرونده هایی که برایشان ساخته شد به زندان های درازمدت محکوم و راهی زندان قصر شدند.
ارانی 36 سال بیشتر عمر نکرد ولی تا آن هنگام کتابهای علمی متعدد و قطور و مقالات سیاسی و حتی آثار ادبی گوناگون نوشته بود. برای او ایمانش به کمونیسم، امری جدی بود که بهخاطر آن میسوخت. آنرا به محفوظات طوطی وار بدل نکرده بود. آنرا به پارهای از دل خود بدل ساخته بود.
در کتاب «ایران بین دو انقلاب» درخصوص افکار و عقاید سیاسی دکتر ارانی آمده است: ارانی با وجود تحقیقات عمیق و گسترده علمی، از توجه به امور اجتماعی و سیاسی غافل نبود و عقیده داشت، اندیشمندان باید تمام همت خود را صرف اصلاح جامعه کنند؛ زیرا اجتماع موانع بسیاری در برابر نیات پاک و صحیح او ایجاد و بر او تحمیل خواهد کرد. از این رو پرداختن به زندگانی صرفا علمی را اندیشهای باطل میدانست. این تفکر او در جریان اعتراضات دانشجویان علیه قرارداد 1919 مشهود بود.