دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

نشان از بی نشان ها ؛ دو جلدی

نشان از بی نشانها 

نویسنده: علی مقدادی اصفهانی
ناشر: جمهوری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 860
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1379 _ 1378 - دوره چاپ: 17 _ 3

 

مروری بر کتاب

شرح حال و کرامات و مقالات و طریقه سیر و سلوک عرفانی عارف ربانی و مقتدای اهل نظر مرحوم حاج شیخ حسنعلی اصفهانی

نشان از بی نشان‌ها عنوان کتابی است نوشته علی مقدادی اصفهانی پیرامون زندگی و شیوه عرفانی پدرش حسنعلی نخودکی اصفهانی که از بزرگترین عرفای معاصر شیعه بود.

شیخ حسنعلی اصفهانی مشهور به نخودکی (زاده: ۱۲۴۱ اصفهان - درگذشت: ۷ شهریور ۱۳۲۱، مشهد) فقیه، فیلسوف و از عرفا و اخلاقیون بزرگ شیعه در قرن چهاردهم هجری است. پدرش علی اکبر مقدادی اصفهانی فرزند رجبعلی بود.

او در سال ۱۲۷۹ قمری در اصفهان متولد شد و بر اثر برخوردی با شیخ محمد صادق تخته فولادی وارد عالم عرفان شد. او علاوه بر علوم معارفی و عرفانی در اصفهان و نجف دروس فقه، اصول و فلسفه را از بزرگانی چون جهانگیر خان قشقایی، آخوند خراسانی و سید محمد فشارکی فراگرفت. او در نجف هم حجره‌ای سید حسن مدرس بود.از دوستان او می‌توان به شخصیت عارف شیخ محمد بهاری و سید حسین طباطبایی بروجردی اشاره کرد. شرح حال زندگی او را پسرش شیخ علی مقدادی اصفهانی (متوفای اسفند سال ۱۳۸۸. ش) در کتاب نشان از بی نشان‌ها آورده‌است. سید شهاب‌الدین مرعشی نجفی از نخودکی اجازه نقل روایت دارد.تحصیلات وی در اصفهان و نجف بوده و بسال ۱۳۶۱. ق درگذشت و در مشهد در حرم علی بن موسی‌الرضا دفن گردید.

بر ضمیر اهل بصیرت و سالکان راه حقیقت ، آشکار است که بعد از کلام الهى و سخنان پیامبران گرامى حق و ائمه هداى علیهم السلام ، که شفابخش ‍ دلهاى بیمار و فروغ قلوب پارسایان و پرهیزگاران است ، سخنى ارجمندتر از گفتار علماى عاملین و عرفاى متألهین و شرح حال ایشان نیست که ارواح را اسباب تزکیه از کدورتهاى عالم ماده مى گردد و سالکان و پویندگان طریق معرفت را مایه تشویق و تثبیت خواهد بود و کلا نقص علیک من انباء الرسل ما نثبت به فؤادک ، لقد کان فى قصصهم عبره لاولى الالباب . و بزرگان گفته اند: گفتار اولیاء خدا، تازیانه اهل سلوک است .

این کتاب شرح حال و کرامات و مقالات و طریقه سیر و سلوک عرفانی شیخ حسنعلی اصفهانی قدس سره می باشد که به قلم فرزند ایشان نگاشته شده است. نویسنده در مقدمه کتاب می گوید: از آنجا که مرد را به سخنانش توان شناخت و به فرموده امیرالمؤ منین علیه السلام : المرء مخبو تحت لسانه - و یعرف المرء من فلتات لسانه ... آدمی در پشت زبان خود پنهان است - و هرکس را از آنچه ناگهان بر زبان می راند، توان شناخت و نیز گفته اند: تلک آثارنا تدل علینا فانظروا بعدنا الی الاثار بر آن شدم ، یادداشتهایی که آن مرحوم به خط خویش گرد آورده بود، چه آنها که از خود نوشته و چه مطالبی که از دیگران انتخاب فرموده بود، منظم سازم و آنچه خود، از کلمات آن بزرگوار و یا کرامات وی شنیده و دیده بودم ، بر آن بیفزایم و به صورت کتابی در دسترس علاقمندان گذارم ، لیکن تقدیر پروردگار چنین بود که با اندوه و افسوس از کنار مرقد منور سلطان علی بن موسی الرضا علیهما السلام رخت مهاجرت بربندم و در اصفهان سکونت کنم .

در این شهر نیز توفیق کار نیافتم ؛ تا آنکه پس از مدتی به تهران رحل اقامت افکندم در حدیث قدسی فرموده است : اولیائی تحت قبایی لایعرفونهم غیری ، دوستان من پنهان در تحت قبه عزت منند، نمی شناسد، آن ها را غیر من و حضرت امام الموحدین امیرالمؤ منین علی علیه السلام در خطبه متقین نشانهائی از آنها بیان فرموده است و چون این کتاب هم اقتباس از فرمایشات ائمه طاهرین صلوات الله علیهم اجمعین است لذا نام این را نشان از بی نشان هانهادم چه آنکه : از آن مرد خدا از دیده عامی بود پنهان که عارف داغ بر دل دارد و زاهد چه پیشانی امید آنکه مطالعه این کتاب موجب طلب رحمت برای آن عالم پرهیزگار و سبب آمرزش و مغفرت برای حقیر گردد و نیز از لغزشهایی که بر اثر قلت مایه و کمی سرمایه در تدوین و تاءلیف این کتاب ممکنست از من ناشی شده باشد چشم پوشی شود.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات