- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188745 - 115/7
- وزن: 0.40kg
نبرد سمیرم
نويسنده: كاوه بيات
ناشر: خجسته
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 384
اندازه كتاب: رقعی - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مصور - اسناد
انگلیسی ها، قشقایی ها و جنگ دوم جهانی
موضوع اصلی این بررسی یعنی شورش ایلات جنوب بر ضد دولت در سال های بعد بعد از شهریور 1320 نیز در مجموع بر یک چنین زمینه ای استوار بود. در واکنش به سیاست های خشونت بار نظام رضاشاهی در اسکان اجباری ایلات جنوب بود که عشایر عمدتا کوچروی قشقایی، کهکیلویه و بویراحمد... و بختیاری- با چیرگی بر تشتت و تفرقه، رقابت و رویارویی معمول خود،به صورتی هماهنگ و منسجم بر ضد تشکیلات بر جای مانده از نظام رضاشاهی و تلاش هایش برای بازسازی وضعیت پیشین، ایستاده و...
بعدازشهریور 1320 ارتش های متفقین از دو سوی شمال و جنوب وارد خاک ایران شدند و با وجود اعلان بی طرفی از سوی ایران، قسمت های وسیعی ازخاک کشور را اشغال نمودند. به دنبال این موضوع و با مشاهده ی ضعف موجود نظام پهلوی و ایجاد یک فضای باز سیاسی، به یک باره زبان های بسته باز شد و گلوهای گرفته به نفس کشیدن افتاد و بازار انتقاد از گذشته رواج یافت و پس ازسالها سکوت مرگبار،حملات مختلفی به حکومت سراسر استبدادی 16 ساله رضا خانی آغازشد که داد و فریاد فرزندان صولت قشقایی به بهانه ی خونخواهی پدر،اسکان عشایر و استرداد املاک مصادره شده شان ؛ از آن جمله بود.
نقطه ی اوج این اعتراض ها در غائله سال 1322 سمیرم تبلور یافت که نمونه بارزی ازآشفتگی های سیاسی آن روزگار مملکت ایران است. کتاب «نبردسمیرم »نوشت آقای کاوه بیات نیز،به منظورتحقیق وتفحص درهمین باره است.درنوشتارحاضر،کتاب مذکورازجهات مختلف موردنقدوبررسی قرار گرفته است.
با هجوم نیروهای بریتانیا و اتحاد جماهیر شوروی در سوم شهریور 1320 به ایران، مجموعهای از كنشها و تعارضهای نهفته در بطن جامعه به نحوی ناگهانی و گسترده، سر باز كرد. سعی و تلاش مجموعهای از نیروهای ایلی و عشایری كه پس از پشتسر گذاشتن یك دوره بیستساله از سركوب نظامی و اسكان اجباری، اینك در صدد بازسازی اقتدار پیشین خود برآمده بودند، از جمله این تنشها و تعارضها بود. واكنش ایل قشقایی در جریان این تحولات كه در ارتباط با پارهای از صفآراییهای سیاسی وقت در دو عرصه خارجی و داخلی، صورتی خشونتبار یافت، موضوع اصلی كتاب حاضر است كه به نبرد خونبار سمیرم و كشتار هممهینان از مهمترین آنهاست.
موضوع کتاب جدید است و شکل و شمایل پرداختن به این موضوع نیز، بدیع وتازه است.تازگی این تحقیق، به خاطربخش اسناد و تصاویر ضمیمه کتاب هم هست. بطوری که برخی از آنها برای اولین بار منتشر می شوند و این نیز به خاطر دسترسی مناسب مولف محترم به آرشیو ادارت و سازمان های مربوطه است.قطعا انتشاراین مدارک درقالب یک کتاب منسجم، هم به بسیاری سوالات و ابهامات مربوط به آن اتفاق، پاسخ می دهد و هم یکسری پرسشهای جدید را در این باره تولید خواهد واین از ویژگی های تحقیقات تاریخی است.تدوین این کتاب با درنظرگرفتن مولف آن هم ، تازگی خاصی دارد.نویسنده در این مطالعه هرچه کرده باشند و هر جور هم که نوشته باشند، به هرحال از شناخته شده های پرتلاش در زمینه تاریخ معاصرایران هستند.
فهرست
• فصلی دیگر
• تندباد حوادث
• طبل جنگ
• نیروی جنوب
• رو در رو
• ختم غائله
• افسانه و افسون
• و...