- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 177593 - 78/5
- وزن: 0.30kg
نامه های همایون صنعتی زاده به خواهرش
نویسنده: همایون صنعتی زاده
به کوشش: گلی امامی
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 190
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1394 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نامههای همایون صنعتی زاده به خواهرش خواننده را از احوال شخصی او آشنا میکند و نشان میدهد که او عاشق زندگی یا از آن بیشتر پر از شور زندگی.
6 تیر 1360: فکرها و نقشههای آدمی بی شباهت به بذر و شخمی که در صحرا میپاشند نیست، از هر ده دانهای که میکاری اگر یکی سبز شود و از هر ده تا که سبز شد اگر یکی به بار بنشیند و از هر مشت محصولی که حاصل میشود اگر یکی به آسیا برسد و …. از هر ده تا نان اگر یکی به دست مستحق برسد.
17 مهر 1360: چند هفتهای در خوزستان بودم. همراه بچههای پرورشگاه که در جبههها مشغولند. امیدوارم که فردا دوباره به جنوب بروم. هفته گذشته وقتی که با قطار از زمین مزارع نیشکر هفت تپه میگذشتم به یاد کارخانه کاغذ پارس، ساختمانهایی که آنجا کار کرده بودم و خوابها و آرزوهایم درباره صنعت کاغذسازی در ایران افتادم.
21 اسفند 1360: جایت خالی امروز با بچههای پرورشگاه که دیشب از جبهه برگشتهاند رفتیم چاپخانه و یکی از آنها، علیرغم داد و فریادهای من پشت چرخم نشست و با آن که دو ترکه بودم و بیشتر بچهها سوار چرخ کورسی از آنها عقب نماندم که هیچ، اصلا هم خسته نشدم.
نامه های غوغا و هنگامه ی گل های صحرایی را نمیتوانم برایت همایون صنعتی زاده وصف کنم.بیابان خیلی قشنگ و رنگ وارنگ به خواهرش است.رسیدیم به جایی که زمین پر از یاس وحشی سفید بود.بچه ها اصرار کردند و ایستادیم تا در میان گل ها گردش کنند.چون اغلب شان روستا زاده هستند راجع به گیاهان منطقه اطلاعات وسیعی دارند و بحث های آموزنده ی جالب داشتیم که خیلی بر اطلاعات من افزود حاصل همه ی بحث های توافق درباره ی طرحی به منظور جمع آوری بذر گل ها و فروش آن در پاکت های کوچک شد....
همایون صنعتیزاده (تهران 1304 ـ کرمان 1388) در مدرنیزاسیون ایران سهم بزرگی داشت. بنیادکردن انتشارات فرانکلین، دایرة المعارف اسلامی، چاپخانۀ افست، کاغذسازی پارس، سازمان کتابهای جیبی، آموزش بزرگسالان، مروارید کیش، رطب زهره و گلاب زهرا از کارهای عمدۀ اوست. افزون بر این او پرورشگاه صنعتی کرمان و بم را که از پدربزرگ به ارث برده بود، بازسازی و نوسازی کرد و در حفظ و دوام آن کوشید. پایان عمر نیز تمام ثروت خود را وقف این پرورشگاهها کرد.
انتشارات فرانکلین تحت مدیریت صنعتیزاده طی بیست و چند سال نهتنها کتابهای زیادی در ایران چاپ کرد (در مجموع حدود 1500 عنوان) بلکه راه و رسم نوینی در نشر پدید آورد؛ ویراستاری کتاب با انتشارات فرانکلین شکل گرفت و باب شد و ویراستاران زبدهای به خدمت انتشارات فرانکلین درآمدند و به ویرایش علمی کتاب پرداختند. کسانی چون نجف دریابندری، کریم امامی و اسماعیل سعادت در این نشر مشغول به کار شدند. کتابهای منتشرشده به وسیله این انتشارات جزء بهترین آثار و ترجمهها بود و به آراستهترین شکل، با جلد و روی جلد و صحافی خوب به بازار میآمد و توجه خریداران کتاب را جلب میکرد.