- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 192455 - 113/3
- وزن: 0.30kg
نامه های شگفت انگیز از کشیشان فرانسوی در دوران صفویه و افشاریه
مترجم: بهرام فره وشی
ناشر: اندیشه جوان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 281
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
تحولات دینی و اصلاحات مذهبی که در قرن 15م، در اکثر کشورهای اروپایی اتفاق افتاد، مانند خطر عثمانی که از مسائل مهم دنیای آن روز مسیحیت و اروپا بود و برخی عوامل دیگر، باعث شد تا دولتهای اروپایی با همراهی و توصیه پاپ، درصدد اشاعه مسیحیت و تبلیغ آیین کاتولیک برآیند؛ پس هر کشور اروپایی، از میان فرقههای کاتولیک، مبلغانی به دیگر مناطق، ازجمله ایران ارسال کرد.
انگیزه اصلی دولتها در ارسال مبلغان چه بود؟ آیا عامل دینی و مذهبی تحتالشعاع عوامل سیاسی و تجاری قرار داشت؟ در مقاله پیشرو، سعی برآن است با نگاهی تحلیلی و با استفاده از گزارشهای مربوط به حضور و فعالیت مبلغان در ایران، سفرنامهها، مجموعههای اسناد و کتابهای تاریخی و پژوهشی به این مسائل بپردازیم. با توجه به وضعیت سیاسی و اقتصادی و مذهبی اروپا، به نظر میرسد ارسال مبلغان مذهبی با پشتیبانی دولتهای اروپایی بود. از طرفی، چون هنوز در اروپا مسائل مذهبی از اهمیت خاصی برخوردار بود، در ارسال مبلغان علت مذهبی مهمترین عامل بود؛ از طرف دیگر، به علت دشمنی با عثمانی و رقابتهای تجاری کشورهای اروپایی و گسترش کاپیتالیسم، مسائل سیاسی و تجاری نیز توجه دولتهای اروپایی و پاپ را جلب کرده بود.
کشیشان و مبلغان کمکهای بسیار موثری، برای ایجاد و توسعه و موفقیت روابط سیاسی و تجاری دولتهای اروپایی میکردند؛ اما نمیتوان ادعای برخی از پژوهشگران را پذیرفت که ارسال مبلغان تنها، به انگیزه تجاری یا سیاسی بود بلکه دولتهای اروپایی ضمن داشتن انگیزههای مذهبی، در برخی مواقع، از مبلغان برای پیشبرد یا انجام امور سیاسی و بازرگانی خود، در کشورهای دیگر بهره میبردند.
درباره تأثير ژزوئيتها بر حيات علمى ايران عهد صفوى تنها مى توان به حدس و گمان هايى بسنده كرد ، اما ترديدى نيست كه آنها تأثير بسزايى در توسعه تماس ايران و غرب در آن مقطع داشتند. گزارش ها و مكاتبات آنها از مهم ترين منابع آگاهى فرنگيان از ايران بود كه از آن ميان مى توان به گزارش كروسينسكى، كشيش ژزوئيت لهستانى، از سقوط اصفهان اشاره كرد...