- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 120388 - 2/2
- وزن: 1.30kg
- UPC: 120
نامه صورتگر
نویسنده: لطفعلی صورتگر
ناشر: پاژنگ
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 622
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1368 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
صورتگر, لطفعلی, فرزند میرزا آقا خان. (1279- 1348ش), شاعر, نویسنده, مترجم, استاددانشگاه. جد وی آقا لطفعلی از نقاشان هنرمند و چیره دست قرن سیزدهم هجری بود که کارهای او در موزه های پاریس و لنینگرا موجود است و بهای گزافی دارد. صورتگر در شیراز به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی را در شیراز به پایان رسانید و سپس به هند رفت و تحصیلات متوسطه را در آنجا به پایان رسانید سپس به ایران بازگشت و به خدمت ادارات دارایی و فرهنگ درآمد و مجله «سپیده دم» را در شیراز تأسیس کرد. در 1306 ش برای ادامه تحصیل به لندن رفت و در رشته زبان و ادبیات انگلیسی دکترا گرفت.
صورتگر پایان نامه دکتری خود را درباره «نفوذ ادبیات ایران در ادبیات انگلستان در قرن پانزدهم و شانزدهم میلادی» نوشت. بعد از بازگشت به تدریس ادبیات فارسی و انگلیسی پرداخت و چندی نیز ریاست دانشگاه شیراز را عهدهدار بوده وی چندی نیز مدیر مجله «آموزش و پرورش» بود و عضو فرهنگستان.صورتگر سفرهایی به کشورهای روسیه, آمریکا, پاکستان کرده و به مدت یک سال در دانشگاه کلمبیا سمت استادی داشته است. تا اینکه وفات یافت و در شیراز به خاک سپرده شد.
...فردوسی بزرگترین شاعر ایران است. زیرا داستان بدین بزرگی را که اغلب حکایات آن به نظر یا به عینه تکرار می شود به نظم آورده و با وجود این، کمتر ابیاتی را مکرر کرده و بعضی ابیات که مکرر شده، از باب تنگی قافیه و وحدت مضمون و اصل فکر است.
در کلیه معانی دقیق که در شاهنامه اتفاق افتاده و مضامینی که برای گویندگان دست می دهد، فردوسی به خوبی از عهده برآمده و دقیق ترین احساس برگزیده را در شاهنامه تعبیر و تفسیر کرده و در معانی مختلف که ناچار عبارات مختلف لازم دارد و تعبیرات آنها برای هر کسی میسر نیست خاصه معانی ناپسند که برای شاعری مانند او، آوردن آن ها را روا نبوده، و ترک آن ها به واسطه ی انتظام داستان ممکن نمی شده، کنایات و عبارات مخصوص ایجاد کرده و از این معانی به خوبی عبارت کرده، چنانکه بر گویندگان و سخن سرایان پارسی که به چشم انتقاد در اشعار متقدمین و متاخرین نظره کرده باشند، این سخن مستور نیست.
فهرست
بخش اول : مقالات
بخش دوم : اشعار