- موجودی: موجود
- مدل: 193386 - 204/3
- وزن: 0.30kg
- JAN: 2
نامه به کودکی که هرگز متولد نشد
نویسنده: اوریانا فالاچی
مترجم: ویدا مشفق
ناشر: جاویدان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی لب برگشته - سال انتشار: 1355 - دوره چاپ : 4
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
قهرمان داستان زنی است که با جنینی که در شکم دارد سخن می گوید و او را از مصائب و بی رحمی ها این دنیا زنهار می دهد جنینی که از راه نامشروع بوجود آمده است ...
اوریانا در سر آغاز این کتاب میگوید:"دلیلی برای دروغ گفتن نیست! من مانند بسیاری از همجنسانم حقیقت را انکار نمیکنم: آنچه از زبان قهرمان این کتاب حکایت کردهام، ماجراییست که ـ در زمانی نه چندان دور ـ برای خودم اتفاق افتاده! من حامله شدم، به طفلی که در شکم داشتم عشق ورزیدم و..."
او در این میان به نگرانی اش راجع به به دنیا آمدن فرزندش در دنیای بی رحم کنونی میپردازد:
"مدام این سوال ترسناک برام پیش میاومد که: نکنه دلت نخواد به دنیا بیای و متولد بشی؟نکنه یه روز سرم هوار بزنی که: کی گفته بود منوبه دنیا بیاری؟ چرا درستم کردی؟ چرا؟"
منتقدان معتقدند که این کتاب بیشتر از این که به کیفیت و جذابیت ادبی متن پرداخته باشد، به دغدغه ی زنان و مسائل جنسیتی پرداخته است. در بخش هایی از این کتاب که هستی و نیستی را مورد سوال قرار می دهد، به سوالات کامو که در آثار خود به آنها پرداخته بود نیز پاسخ می دهد.
در بخش هایی از کتاب نیز عقاید خود نویسنده دیده می شود. فالاچی به وجود خدا اعتقاد نداشت، به گونه ای کتاب را نوشته است که مادر این کودک نیز به وجود خدا اعتقاد ندارد. و مدام از فرزند خود علامت و نشانه هایی میخواهد تا به تردید خود پاسخ دهد. در بخش هایی نیز از علامت کودک درمانده می شود و دنبال توجیه خود از طریق علم و طبیعت می شود.
نقد جالبی که برای این کتاب وارد شده و مثبت می باشد همزاد پنداری هنگام خواندنش می باشد. این مساله را مخاطبین این کتاب نیز معتقدند. از نظر خوانندگان، هنگامی که فرد غرق در کتاب می شود و گفتگوی مادر با جنین را می خواند، احساس حاملگی و وجود جنین در داخل شکم را میکند. گویی چندماه است که جنین در آنجا وجود دارد و رشد کرده است.