- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 170324 - 60/5
- وزن: 0.21kg
نابرابری و دگرگونی اجتماعی
نویسنده: آندره بته ی
مترجم: زیبا میرحسینی , سیروس صبوری
ناشر: علوم ارتباطی توسعه ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 60
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1358 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
دگرگونی اجتماعی به معنی تغییر در ساخت زیربنایی نهادهای اساسی یا موقعیتهای اجتماعی در طول یک دورهٔ زمانی است. محیط فیزیکی، سازمان سیاسی، مذهب و فرهنگ در دگرگونی اجتماعی تأثیرگذار هستند. دگرگونی اجتماعی پدیدهای همیشگی در زندگی اجتماعی است، امّا در دوران معاصر افزایش یافتهاست. خاستگاه جامعهشناسی امروزی، کوشش برای درک تغییرات چشمگیری است که نظم اجتماعی تازهای ایجاد کرد و جهان سنّتی را از هم پاشید.
نابرابری اجتماعی یکی از معضلات پیچیده و چند بُعدی است که در نتیجه فقر، نابرابری اقتصادی و شکاف طبقاتی ناشی از آن در جوامع پدید می آید. برخورداری از درآمد اندک، شرایط فردی نظیر کهولت سنی، ناتوانی جسمی، بیماری، سطح پایین سواد، کیفیت زندگی فردی و اجتماعی افراد جامعه را تحت الشعاع قرار می دهد.
تفاوت های اجتماعی از جمله تفاوت سبک زندگی، حقوق، پاداش و امتیاز افراد در صورتی که در جامعه نهادینه شود سبب بروز نابرابری می شود. نابرابری در زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی، علمی، مانع دسترسی عادلانه و برابر افراد جامعه به منابع و فرصت های موجود می شود. دسترسی نابرابر به امکانات ضروری چون استخدام، امکانات بهداشتی درمانی و امکانات آموزشی از جمله عوارض نامطلوب نابرابری است.