- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 134292 - 110/1
- وزن: 0.50kg
مکافات
نویسنده: چالمرز جانسون
مترجم : علی اکبر جعفری کجانی
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 612
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
آخرین روزهای جمهوری آمریکایی
تجربه ی تاریخ نشان داده كه همهی امپراتوریهای بزرگ پس از فراز و نشیبهای بسیار و گاه حتی در اوج قدرت نهایتاً رو به زوال نهاده و دچار فروپاشی شدهاند. نمونههایی همچون امپراتوری روم و عثمانی و بریتانیا در گذشته و اتحاد جماهیر شوروی در عصر حاضر مؤید این حقیقتِ تاریخی هستند. امپراتوری ایالات متحده آمریكا هم نمیتواند از این قاعده مستثنا باشد و روزگاری به سرنوشت این امپراتوریها دچار خواهد شد. شاید مروری هرچند كوتاه بر اوضاع یك دههی گذشته آمریكا نشانههای این زوال را برای ما آشكارتر سازد.
به لطف سیاستهای میلیتاریستی و جنگطلبانهی سردمداران ایالات متحده، از جمهوریخواه گرفته تا دموكرات، آمریكا از بزرگترین قدرت اقتصادی جهان به بدهكارترین دولتِ دنیا تبدیل شده است. طبق آمارهای رسمی یك درصد مردم آمریكا بیش از 90 درصد ثروت را در اختیار دارند و شكاف بین فقرا و ثروتمندان در این كشور در سالهای اخیر به بالاترین سطح رسیده است. نتیجه ی این شكاف طبقاتی، فشار روزافزون به اقشار ضعیف و آسیبپذیر جامعه و به تبع آن بروز بحرانهای اجتماعی و اعتراضات گسترده در سطح جامعه ی آمریكا بوده است.
ظهور قدرتهای اقتصادی بزرگی همچون چین، گسترش مخالفت با الگوی آمریكایی در آمریكای لاتین، بحران اقتصادی جهانی كه از این كشور آغاز و به سایر نقاط جهان سرایت كرده و در نهایت افول والاستریت بهعنوان نماد برتری اقتصادی آمریكا، تنها نمونههایی از كاهش قدرت و نفوذ ایالات متحده در عرصههای مختلف جهانی است.
در كنار این عوامل، شكست سیاستهای آمریكا در عراق و افغانستان، تقویت موضع جبهه ی مقاومت در خاورمیانه پس از جنگهای لبنان و فلسطین، گسترش احساسات ضدآمریكایی و ضدصهیونیستی در كشورهای اسلامی و نهایتاً سقوط دیكتاتورهای مورد حمایت آمریكا در جهان عرب و ظهور یك خاورمیانه ی اسلامی را هم میتوان به فهرستِ زمینههای فروپاشی سلطه ی جهانی ایالات متحده افزود