- موجودی: موجود
- مدل: 199454 - 94/10
- وزن: 0.50kg
- JAN: کی ناز
مکاتبات و خاطرات
نویسنده: مهاتما گاندی , رومن رولان
مترجم: حسن تقی زاده میلانی
ناشر: عصر جدید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 401
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1366 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ جلد کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
حاوی بخشی از نامه های رومن رولان و گاندی
جواهر لعل نهرو در پیش گفتار کتاب می نویسد : برای من همیشه سخن گفتن از مهاتما گاندی امری بس دشوار بوده است و نوشتن درباره شرح ملاقات دو مغز متفکر جهان امروزی ، یعنی گاندی و رومن رولان از آن دشوارتر . من برای چندین دهه از موهبت رهبری گاندی برخوردار بوده ام و در این مدت تحت تاثیر او قرار گرفته و در واقع زیر بنای فکری خود را مدیون او هستم . این لحظات حساس تاریخی نه فقط برای هندوستان دورانی پر اهمیت و سرنوشت ساز بوده بلکه از نقطه نظرهای متفاوتی در دگرگونی سرنوشت سایر نقاط جهان نقش بس ارزنده ای را بر عهده دارد .
رومنرولان مبارز راه صلح و عدالت، خالق اثر ده جلدی ژان کریستف و نویسنده کتابها و نمایشنامههای بتهون، تولستوی، گاندی، فراتر از نبرد و گرگهاست. در سال 1915 جایزه نوبل گرفت. تا سال 1938 در کشور سوئیس به حالت تبعید به سر برد. آشنایی وی با مهاتما گاندی از همان جا آغاز شد. او یکی از هزاران شیفتۀ مهاتما گاندی است.
مهانداس کارامچاند گاندی (۱۹۴۸-1869) رهبر سیاسی و معنوی هند بود که این ملت را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طول زندگیش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد میکرد. این فلسفهٔ گاندی بر بسیاری از جنبشهای مقاومت در سراسر جهان تأثیر گذارده است.
گاندی فارغالتحصیل در رشتۀ حقوق از دانشگاه آکسفرد انگلیس بود. بیست سال به عنوان وکیل دعاوی در آفریقای جنوبی خدمت میکرد و برای متحد ساختن هندیهای مقیم آن کشور و بهبود زندگی آنها می کوشید.چندین سال با تحمل بارها زندانی شدن در راه کسب استقلال هند، و تشکیل کشور آزاد هندوستان تلاش کرد و، سرانجام، به دست یک هندوی متعصب، که با هدف گاندی برای اتحاد مسلمانها و هندوها مخالف بود، به قتل رسید...
گاندی که میلیونها نفر از مردم هند از او با لقب ماهاتما یا روح بزرگ یاد میکردند به عنوان نمادی ملی شناخته شد. کتاب حاضر دربرگیرنده بخش هایی از دفتر خاطرات شخصی این دو و تعدادی از نامه های این دو شخصیت به افراد مختلف و به یکدیگر می باشد.