- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 156083 - 106/4
- وزن: 0.40kg
مونادولوژی
نویسنده: گتفرید ویلهلم لایبنیتس
مترجم: عبدالکریم رشیدیان
ناشر: انتشارات و آموزش انقلاب اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 186
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
و چند مقاله فلسفی دیگر
یکی از مهمترین کتاب های گوتفرید ویلهلم فون لایبنیتس ( فیلسوف، ریاضیدان و فیزیکدان آلمانی) مونادولوژی است که در آن اصول فلسفه ی خویش را عنوان کرده است.کتاب حاضر به مونادولوژی و چند مقاله دیگر از این فیلسوف و دانشمند بزرگ اختصاص دارد.
مونادولوژی علی رغم حجم بسیار اندک در زمرۀ آثار کلاسیک فلسفه آمده است. این اثر دربردارندۀ یکی از مهم ترین ایده های فلسفی لایبنیتز در تبیین رابطۀ جهان و انسان است؛ وجه دیگر اهمیت این کتاب در آن است که متضمن آرای متأخر فیلسوف و نظریۀ معروف وی در باب علل موقعی در تببین عالم است. مترجم با قلمی روان مونادولوژی را از اصل فرانسه به فارسی برگردانده است.
مناد ازمناس که کلمه ای است یونانی اخذ شده است و به معنای واحد است. وجود عالم طبیعت که متشکل از مرکبات است نزد وی بدیهی قلمداد شده است. بنابراین چون مرکبات وجود دارند، جوهرهای بسیط نیز وجود دارند، زیرا که مرکب متشکل از جوهرهای بسیط است و بسیط یعنی امر فاقد اجزاء و وقتی که چیزی فاقد اجزاء باشد، امکان امتداد، شکل و تقسیم پذیری در آن نیز نیست. بنابراین منادها اتمهای حقیقی عالم طبیعت و عناصر اشیاء اند.
امر مرکب به وسیله اجزاء خود آغاز یا پایان می یابد ولی بسائط فقط می توانند از طریق خلق شدن، آغاز شوند و به وسیله معدوم پایان یابند، زیرا هیچ جوهر بسیطی نمی تواند از طریق ترکیب تشکل یابد. بنابراین جوهر بسیط نمی تواند بطور طبیعی نابود شود. پس جهان متشکل از میلیون ها اتم حقیقی است، این اتمهای حقیقی که مناد نام دارند. (هیچ پنجره ای ندارند که از آن راه چیزی بتواند در آنها وارد یا از آنها خارج شود.) “منادولوژی”. این صفت شاخص منادها مسائل مختلفی نظیر مسئله علیت، روابط اجزای عالم با یکدیگر، تمایز اشیاء از یکدیگر را طلب می کند، که به مرور به آنها پرداخته می شود.
فهرست
وحدت اندیشه فلسفی لایبنیتز
تفکراتی درباره شناخت ، حقیقت و ایده ها
درباره علم کلی و تفسیری
ملاحظات انتقادی درباره بخش عمومی اصول دکارت
درباره متافیزیک و اصطلاح جوهر
درباره آفرینش آغازین عالم
طبیعت چیست ؟ تفکراتی درباره ی نیرو و کنش
اصول فلسفی موسوم به مونادولوژی