- موجودی: موجود
- مدل: 191604 - 61/4
- وزن: 0.40kg
مولانا و معنای زندگی
نویسنده: مهدی کمپانی زارع
ناشر: نگاه معاصر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 192
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1399 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
نویسنده در این کتاب کوشیده است ضمن تشریح مختصات و جغرافیای بحث معنای زندگی در جهان معاصر به ایضاح این مسأله و دیدگاه های مختلف پیرامون آن بپردازد. همچنین به تفصیل در اندیشه های مولانا جلال الدین بررسی کرده و نشان می دهد که او چه تلقی ای از معنا و زندگی و معنای زندگی دارد و برای معنابخشی به حیات انسانی چه مطالبی را بیان می کند.
اجزای پراکنده اندیشه های مولانا که ارتباط مستقیم و غیر مستقیمی با این بحث دارند را گردآوری کرده و نظریه مولانا را در بحث معنای زندگی تبیین می کند. مولانا علاوه بر اینکه در باب زندگی و معنای آن سخنان ارزشمندی دارد، شخصا زندگی معنا دار و با شور و نشاطی را تجربه کرده بوده و از هر دو جهت می تواند موردتوجه انسان معاصر قرار بگیرد.
نویسنده با ترسیم دو دوره از حیات مولانا میکوشد تا معنای زندگی را در هر یک از ادوار زندگانی وی به تصویر بکشد. وی بر این باور است که مولانا در دوره اول، معنابخشی به زندگانی را در قالب پاداشهای نیکعملی و خوبکرداری میدانسته است؛ اما پس از آشنایی با شمس که دوره دوم از حیات معنوی او را شکل میدهد، تلقی شگفتآوری از آدمی و گستره و عمق وجودی داشته است.
این از اقتضائات دوران جدید است که هر مکتبی کالای خود را عرضه میکند و دلربایی میکند. وجود مکاتب مختلف عرفانی اما جذابیتهای فراوانی را ایجاد کرده است. دورشدن آدمی از معنای اصیل زندگی، سبب شده تا مکاتبی از راه برسند و داعیه معنابخشی به زندگانی را عنوان کنند. معنای زندگی امری جدید التأسیس نیست.
بشر جدید به مرحلهای رسیده است که به عدم وجود معنا در زندگی خود واقف شده است. اگر سابق بر این عنوانی از «معنای زندگی» در میان نبود، به آن علت بود که احساس پوچی و بیحاصلی، کمتر دغدغه آدمی را شکل میداده است. اما معنای زندگی را میتوان در لابهلای مفاهیم عرفای اسلامی نیز دریافت. آنها اگرچه صراحتاً به عنوان «معنای زندگی» اثری ننگاشتند؛ ولی در تار و پود کلام خود از این مهم پرده برداشتهاند.