دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

موسیقی و ساز در سرزمینهای اسلامی

موسیقی و ساز در سرزمینهای اسلامی
درحال حاضر موجود نمی باشد
موسیقی و ساز در سرزمینهای اسلامی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 185250 - 114/1
  • وزن: 0.90kg
0 ریال

موسیقی و ساز در سرزمین های اسلامی

نویسنده: جین جن کینز , پل راوسینگ اولسن
مترجم: بهروز وجدانی

ناشر: سازمان میراث فرهنگی کشور
زبان کتاب: فارسی - انگلیسی
تعداد صفحه: 137
اندازه کتاب: رحلی گالینگور - سال انتشار: 1373 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو

 

مروری بر کتاب

مصور تعدادر رنگی 

از آن‌جا که دامنه تمدن اسلامی جز عربستان کشورهای بسیاری از جمله مصر، ایران، هند و آفریقا را دربرمی‌گرفت، موسیقی در جهان اسلام نیز با تنوع و گوناگونی روبه‌رو بوده‌است.بسیاری از موسیقیدان‌های بغداد، ایرانی‌تبار بودند، از جمله سرخسی، زکریای رازی، رودکی و راتبه نیشابوری . 

در اسپانیای مسلمان، در دوران فرمان‌روایی امویان اندلس از موسیقی حمایت بسیاری به عمل آمد. مدارس بسیاری برای پرورش دختران آوازه‌خوان بنیاد نهاده شد؛ بسیاری از این دختران وارد دربار حکمرانان اموی اندلس می‌شدند؛ بزرگ‌ترین خنیاگر اندلس عباس بن نسائی بود همچنین زریاب نوازنده بربط و مخترع گیتار ایرانی‌تبار در این سرزمین می‌زیست. نظام موسیقایی در اندلس همان نظام عربی رایج در شرق بود که بر گام‌های فیثاغورس مبتنی بود.

موسیقی تا پیش از گسترش وسایل ارتباط‌جمعی در جامعه نقشی پررنگ نداشت؛ لذا فقه اسلامی در گذشته به موضوع موسیقی و غنا ورود همه‌جانبه ای نکردند و تنها به آن به چشم موضوعی که برخی افراد با آن در ارتباط هستند، نگریسته اند و لذا درباب آن فتوایی و دستوری صادر کرده اند.

دلیل این امر را میتوان نخست در آمیختگی آوازها و سرودها با مسائل حرام دیگر دانست. همین آمیختگی برای مسلمانان آن زمان کافی بوده تا از آن پرهیز کنند. دوم اندک‌بودن موارد و کم تأثیربودن موضوع خوانندگی و سرود در جامعه بود که تا زمانی که رادیو و تلویزیون و سایر وسایل صوتی اختراع نشده بود و همهٔ مردم جامعه به نوعی با آن سروکار نداشتند.از این رو گاهی پیشوایان دینی این دو مفهوم (موسیقی و غنا) را به‌جای هم به کار برده‌اند تا جایی که به‌نظر میرسد در این زمینه خلطی صورت گرفته‌است. فقها بیشتر غنا را به‌معنای خوانندگی یا آوازی درنظر گرفته اند که طرب‌انگیز بوده و مناسب مجالس لهو و لعب باشد. موسیقی را هم به‌معنای صدای برآمده از آلات موسیقی تنها به موسیقی سازی محدود ساخته اند


فهرست

موسیقی و ابزار موسیقی
آواز
ملودی
نامهای ابزار موسیقی
موسیقی اصیل عربی
موسیقی اصیل ایرانی
موسیقی اصیل ترکی
موسیقی اصیل هند
ابزارهای موسیقی در سرزمینهای اسلامی
تاثیر اسلام بر موسیقی جهانی
و …

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات