- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 184988 - 63/2
- وزن: 0.40kg
موسولینی و فاشیسم
نویسنده: مارتین بلینک هورن
مترجم: محمد رفیعی
ناشر: خجسته
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 200
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1396 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
بنیتو موسولینی روزنامهنگار بود. اما خیلی زود راهی کاملا متفاوت برای زندگیاش انتخاب کرد و نهایتا به اولین دیکتاتور فاشیست اروپا در قرون جدید تبدیل شد. موسولینی به وضوح میگفت فقط وقتی قوی میشویم که هیچ دوستی نداشته باشیم.
او به فاشیسم باور داشت و معتقد بود که این مکتب فکری میتواند راه را برای اجرای تمام ایدهها و اهدافش هموار کند. فاشیسم به او اجازه میداد رویاهایش را در جامعه ایتالیا و البته در اروپا تحقق یافته ببیند. موسولینی واقعا رویاپرداز بود و حتی رویای بازگشت امپراتوری روم را نیز در سر میپروراند.
در این کتاب، مولف کوشیده است به پرسش هایی از این قبیل پاسخ دهد :
فاشیسم چه بود؟
چگونه و چرا نمایان شد و قدرت را در ایتالیا قبضه کرد؟
آن قدرت چگونه اعمال شد و چه پیامدهایی داشت؟
چه شد رژیم به ظاهر آهنین و شکست ناپذیر او در ورطه سقوط افتاد و نابود شد؟
نویسنده کتاب که استاد تاریخ نوین در دانشگاه لانگاستر انگلستان است معتقد است ، فاشیسم، یک جنبش اصیل یک طبقه متوسط در حال ظهور پس از جنگ جهانی اول بود که از ضعف لیبرال ها در امر حکومت و پیامدهای اقتصادی آن به ستوه آمده بود. سرمایه داران ایتالیایی نیز دست یاری به سوی آن جنبش دراز کردند و در به قدرت رسیدن آن نقش موثری ایفا کردند .
شاید به این دلیل که سوسیالیسم ستیزی و سیاست های اقتصادی فاشیسم و ناسیونالیسم افراطی فاشیسم منافع آنان را تامین می کرد. آنچه باعث سقوط رژیم موسولینی شد، تصمیم عاطفی و شخصی موسولینی برای شرکت در جنگ در کنار آلمان نازی بود ."نویسنده ضمن این که فاشیسم را به عنوان یک ایدئولوژی شیطانی محکوم می کند، ولی از بیان این واقعیت ابایی ندارد که ایتالیای عصر فاشیسم شاهد بازسازی اقتصادی و ثبات اجتماعی سیاسی نسبی بود.
فهرست
1- مدخل
2- پيش زمينه : ايتالياي ليبرال در سال هاي 1861 - 1915
3 - كانون پرورش فاشيسم
4- تسخير قدرت در سال هاي 1919 - 1925
5- ديكتاتوري
6- ايتاليا در دوران فاشيسم
7- ديپلماسي و امپرياليسم در سال هاي 1922 - 1936
8- انحطاط و سقوط فاشيسم در سال هاي 1936 - 1945
9- تفسيري بر فاشيسم ايتاليا