- موجودی: موجود
- مدل: 193988 - 1/2
- وزن: 0.20kg
مهندسی ژنتیک ، تفسیر آیه خلافت
نویسنده: کمال قاسمی بزدی
ناشر: احسان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 88
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1391 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مهندسی ژنتیک شامل دستکاری ژنتیکی در موجودات زنده است. اگر انسان روزی بتواند بر اساس روش های مهندسی ژنتیک ٬ در موجودات زنده طوری دستکاری نماید که از حالت تغییر ژنتیکی به حالت تولید ژنتیکی برسد ٬ آن وقت قدرت آفرینندگی یا خلاقیت خود را به اثبات رسانده است و این امر میسر نخواهد بود مگر این که انسان خود بخواهد سرنوشت خود را رقم بزند و خدا نیز چنین خواسته است.
مولف در فصل نخست این کتاب با اشاره به آیات شریفه سیام تا سی و سوم از سوره مبارکه بقره، به بررسی معرفی انسان در قرآن کریم به عنوان خلیفه خداوند پرداخته است. نویسنده در قسمتی از این فصل با عنوان «هدف از خلقت انسان» درباره مساله خلافت بشر روی زمین نوشته است:«در منابع دینی، همیشه سوالاتی مطرح بوده است که منظور از خلافت و جانشینی چیست؟ جانشینی چه مقامی است؟ اصلاً خلیفهالله و جانشینی خدا یعنی چه و این خلافت و جانشینی از آن کیست؟ آیا فقط مخصوص حضرت آدم ابوالبشر (ع) است یا سایر انسانها را هم شامل میشود؟»
نویسنده فصل دوم کتاب با عنوان «مهندسی ژنتیک» را با پرسشی مبنی بر اینکه «دستکاری در کار خدا یا دریچهای به خلیفهاللهی انسان؟» آغاز کرده است. وی پس از پرداختن به مقولههایی مانند روند پیشرفت علوم زیستی، اصول مهندسی ژنتیک، نمونههایی از کاربردهای بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک، ضرورت استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک و نظرات موافقان و مخالفان مهندسی ژنتیک را بیا کرده و در پاسخ به پرسش مطرح شده در ابتدای فصل نوشته است:«مهندسی ژنتیک هم نوعی تکنولوژی همانند اصلاح نژاد دام، اصلاح نباتات، تولید دارو و دیگر روشهای موجود است و مداخله در کار خداوند محسوب نمیشود. خلیفه خدا در زمین باید به اخلاق خدایی متخلق شود، آنچه خدا اراده میکند، اراده نماید و انجام دهد و از راه خدایی تجاوز نکند.»
این فصل بیشترین حجم کتاب را دربرگرفته و میتوان آنرا به عنوان اصلیترین قسمت کتاب معرفی کرد. مولف در فصل پایانی کتاب به تشریح دلایل پرداختن به علم ژنتیک اشاره کرده است. در این بخش همچنین به بیان خاطرات نویسنده از تلاش برای قبول شدن در مقطع کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی کشاورزی پرداخته شده است.