- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 172923 - 59/5
- وزن: 0.30kg
مهارت های زندگی دانشجویی
نویسنده: محمود رجبی , محمدعلی سپهوندی
ناشر: موسسه فرهنگی هنری سیب سرخ نیکان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 173
اندازه کتاب: پالتویی - سال انتشار: 1395 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
کتاب حاضر برای همه دانشجویان در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «مهارتهاي زندگي دانشجويي» به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقهمندان نیز از آن بهرهمند شوند.این کتاب مهارتهای زندگی دانشجویی با هدف کمک به کسب مهارتهای لازم برای موفقیت در دوران دانشجویی و زندگی خوابگاهی در 17 فصل با عناوینی چون استرس دانشجویی، ارتباط اجتماعی در خوابگاه، مهارت مدیریت زمان، چگونه هماتاقی خوبی باشیم و ..... تهیه و تنظیم شده است.
در هر مرحله از زندگی، آدمی دنیاهای متفاوتی را سپری میکند که پر از اتفاقات، هیجانات، تغییرات و تأثیرات گسترده و خاص است و گاه تأثیرات آن تا انتهای زندگی مانا میشود. دانشگاه نیز مرحلهای از زندگی است که بنا به اهمیتش تغییری شگرف در پی خواهد داشت و به مراتب تأثیرات بیشتری از دیگر روزهای زندگی آدمی باقی میگذارد. آگاهی و توجه بیشتر به خود و محیط و آدمیان، یاریگر حل مسائل و سرعت بخش مسیر رسیدن به اهدافی است که در این وهله در نظر گرفته شده است.
ورود به دانشگاه، در زندگی هر نوجوان تغییری مهم است؛ زیرا دانشآموز، دیگر به کنکور، ثبتنام در کلاسهای تضمینی، غیر تضمینی، و ... فکر نمیکند و مسیر جدیدی را پیش روی خود میبیند. این تغییر برای دانشجویانی که در شهری غیر از محل زندگی خود پذیرفته شدهاند بیشتر است؛ آنان جدایی از خانواده، استقلال و آزادی فردی، تجارب، سختیها و مشکلات جدیدی را تجربه میکنند.
شروع زندگی دانشجویی به علت تغییراتی که در پی دارد با استرس همراه خواهد بود. اصولاً هر تغییر مثبت و یا منفی، یک استرس به شمار میآید؛ زیرا تعادل حیاتی شخص به هم میخورد و باید دوباره با شرایط جدید سازگار شود. میتوان استرسها را به دو دستهٔ خوشایند و ناخوشایند تقسیم کرد.
استرسهای خوشایند:
ازدواج؛ تولّد یک نوزاد؛ یافتن شغل؛ شروع کار جدید؛ شروع سال تحصیلی؛ قبولی در دانشگاه؛ مسافرت.
استرسهای ناخوشایند:
طلاق؛ فوت یکی از عزیزان؛ بیکار شدن؛ مردود شدن در کنکور؛ بیماری.
هر تغییری در زندگی، استرس است. در صورتیکه فرد نتواند با استرسهای زندگی خود به درستی برخورد کند به علت فشار این تغییر، ممکن است دچار بیماریهای مختلف جسمی روانی شده و با مشکلات متعدّد دیگری روبرو شود. به همین دلیل، بهتر است افراد استرس خاصی را که در آن قرار گرفتهاند بشناسند و راههای سالم برای حذف، کاهش، یا مدارا با آن را پیدا کنند. ورود به دانشگاه که برای بیشتر دانشجویان اتّفاقی خوشایند است، استرس به شمار میآید که برای بعضی بیشتر و برای بعضی کمتر است. به دنبال قبولی و پذیرش در دانشگاه، تعادل و سازگاری پیشین با زندگی به هم میخورد و باید دوباره برنامه و روند دیگری برای زندگی تعیین شود.
بعضی از دانشجویان برای تحصیلات دانشگاهی میبایست شهر و محل اقامت خود را تغییر دهند و در خوابگاه دانشجویی زندگی کنند. این امر باعث ضرورت استقلال بیشتر، مسافرتهای مکرّر از خانه به دانشگاه و برعکس، احساس تنهایی و ... میشود. دانشجویانی که در شهر محلّ اقامت خود درس میخوانند ممکن است تغییر کمتری احساس کنند ولی باز هم تغییر جدیدی در زندگی آنها رخ میدهد: تحصیل در دانشگاه، سازگاری با برنامههای دانشگاهی، شرکت در کلاسهای مختلف همراه با دانشجویانی از گوشه و کنار کشور، ساعتهای طولانی کلاسها، پراکندگی کلاسها، حجم مطالب درسی، تأمین انتظارات و استانداردهای جامعه از یک دانشجو، تطبیق تحصیل در دورهٔ نوجوانی و جوانی با زندگی غیر تحصیلی و ... شما با مطالعه کتاب مهارتهای زندگی دانشجویی میتوانید به کنترل این استرسها و دیگر مشکلات آن کمک کنید.
فهرست
پيشگفتار
بخش اول: مهارتهاي اجتماعي
فصل اول: سازگاري با محيط جدید
فصل دوم: برقراری ارتباط
فصل سوم: شادي
فصل چهارم: کاهش فشار رواني
فصل پنجم: تصمیمگیری
فصل ششم: کنترل خشم
فصل هفتم: مباحثه
فصل هشتم: کار گروهی
فصل نهم: تشکیل خانواده
فصل دهم: آمادگي براي بازار كار و مدیریت پول در دوران تحصيل
بخش دوم: مهارتهاي تحصيلي
فصل اول: مديريت زمان
فصل دوم: مهارتهاي مطالعه
فصل سوم: سخنرانی و كنفرانس
فصل چهارم: استفاده از محیط اطلاعاتی در دانشگاه
فصل پنجم: گزارشنویسی و تدوين مقاله علمي
فصل ششم: آمادگي برای امتحان
بخش سوم: مهارتهاي زندگي و پيشگيري از آسيبهاي اجتماعي
فصل اول: مقابله با ایدز
فصل دوم: پیشگیری از اعتیاد