دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مه - تی

مه-تی 

نویسنده: برتولت برشت
مترجم: کامل روزدار
ناشر: اشاره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 272
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب 

کتاب دگرگونی های غیرمترقبه با نقد و تفسیر

برشت اکثر داستان‌های «مِه - تی» Me-ti را بین سال‌های ۱۹۳۴ و ۱۹۳۷، یعنی هنگامی که در کشور دانمارک و در تبعید به سر می‌بُرد، به رشته‌ی تحریر درآورد. او برخی از این داستان‌ها را در دورانِ تبعید در آمریکا نوشت و برخی دیگر را پس از بازگشت به آلمان به رشته‌ی تحریر در آورد. برشت بسیاری از تعالیم «مو - دی» (Mo Di) را برای مبارزه با فاشیسم آلمان و به منظور ایجاد جهانی عادل بسیار مناسب می‌دید. او تحت تأثیر اندیشه‌های «مو - دی» (Mo Di) و به سبک این فیلسوف چینی دست به نگارشِ داستان‌های «مِه - تی» Me-ti زد.

چند قطعه از این کتاب در زمان حیات برشت انتشار یافت. ولی تمامی این قطعات به طور کامل برای نخستین بار پس از مرگ برشت در سال ۱۹۵۶ منتشر گردید. آن‌چه محرز است، این است که داستان‌های «مِه-تی» Me-ti یک آشنایی مقدماتی است با طرز تفکر دیالکتیکی؛ مجموعه‌ای از مثال‌های دیالکتیکی است، که در قالب مباحثی ادبی، طرز تفکر و رفتار دیالکتیکی را به صورت روشن و آشکاری قابل درک می‌کنند. خواننده با مطالعه‌ی این مثال‌های دیالکتیکی، با طرز فکر دیالکتیکی آشنا شده و توانایی آن را می‌یابد که در شرایط متفاوت، طرز برخورد مناسب و درُستی را از خود نشان دهد....

«مه-تی» می گفت: تأکید بر این که نباید بی عدالتی را تحمل کرد، مهم تر از تأکید بر این موضوع است که نباید مرتکب بی عدالتی شد. فقط تعداد قلیلی از انسان ها امکان آن را دارند که مرتکب بی عدالتی شوند، ولی عده ی کثیری از انسان ها بی عدالتی را تحمل می کنند. همدردی با دیگران، که در عین حال همدردی با خود نباشد، چندان قابل اعتماد نیست، ولی به همدردی با خود، که در عین حال همدردی با دیگران باشد، می توان بیشتر اعتماد کرد.

یکی از اهداف پرداختن به فلسفه می تواند حفظ تعادل خود باشد؛ یعنی بی آنکه از مواضع خود چشم پوشی کنیم، بتوانیم خود را با شرایط تطبیق دهیم. همانند آبی که کاملا راکد می ماند تا بتواند آسمان را، ابرها و شاخه هایی را که بر فرازش قرار دارند و نیز پرواز فوج وار پرندگان را کاملا در خود منعکس کند.

ولی گرسنگان به این جهت می خواهند قدرت را به چنگ آورند که دیگر مجبور نباشند گرسنگی بکشند؛ یعنی آن ها خواهان نوع کاملا مشخصی از حکومت هستند که بتواند حکومت کسانی را که گرسنگی را حاکم می کنند، سرنگون سازد. گرسنگان هیچ گونه مخالفتی با حاکمیتی ندارند که با افزایش توان مبارزه ی گرسنگان، به گرسنگی پایان دهد. گرسنگان برای ایده ی «آزادی همه جانبه ی» شما هیچ ارزشی قائل نیستند. این کتاب ارزشمند که در زمان حیات برشت منتشر نشده باقی ماند، به مخاطبین خود گوشزد می کند که «خلق تصاویری بیش از اندازه کامل از جهان» روش صحیحی نیست.

برشت در این اثر خواندنی، از خاطرات، اشعار، داستان های شخصی و تحلیل های خود از سیاست های زمانه اش بهره می گیرد. او با استفاده از سبک طنزآمیز و موجز خود و البته آگاهی و بینشی برآمده از تمدن چین در رابطه با وجود جریان زندگی در تمام اشیاء، اسلوبی کاربردی، فلسفی و ضدساختار را پدید می آورد و علاوه بر آن، به مباحثی همچون دیالکتیک مارکسیستی، لنین، هیتلر، استالین، محاکمه های مسکو و نظریات پشت پرده ی رویدادهای زمانه ی خود می پردازد. او همچنین، هشدار می دهد که ایدئولوژی می تواند مردم را به «بردگان کشیشان» تبدیل کند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات