- موجودی: موجود
- مدل: 190388 - 91/2
- وزن: 0.40kg
منطق موجهات
نویسنده: ضیاء موحد
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 346
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1381 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ، لبه روکش کتاب سائیدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
این نخستین کتاب در منطق موجهات جدید به زبان فارسی است و هدف آن آموزش گام به گام و روشمند این منطق است. منطق موجهات با افزودن مفهومها و اصلها و قاعدههایی به مبانی منطق جملهها و محمولها پایهگذاری میشود. از این رو نویسنده در این کتاب، به این مبانی هم پرداخته است. در نوشتن این کتاب تلاش بر این بوده است که خوانندۀ علاقهمند بتواند مطالب آن را خودآموزی کند. از این رو در بیان مطالب توان خوانندۀ ناآشنا با موضوع درنظر گرفته شده و حل همۀ تمرینها نیز در پایان کتاب آورده شده است. همچنین با طرح بحثهای فلسفی و دلالتشناختی گوناگون کوشش شده است تا موضوع ملموستر شود.
منطق موجهات ، زمینهایست در منطق صوری که به بررسی موجهات ، یعنی مفاهیمی همچون امکان، وجود، و ضرورت میپردازد. به منطق که با تعدادی مفاهیم دیگر چون توانستن، احتمالاً، باید و مفاهیم مشابه آن سروکار دارد نیز منطق موجهات گفته میشود. یک منطق موجهات صوری برای بیان موجهات از عملگر یونری موجهات استفاده میکند.
"منطق موجهات" نیز همچون هر موضوع دیگری، دارای مفاهیم بنیادینی است که در درجه ی اول این مفاهیم توضیح داده شده اند. در ادامه ی مباحث بخش اول، منطق موجه جملات در قالب منطق جمله ها و انواع قواعد مربوط به آن، نظام های منطق موجه جمله ها، نظام های نرمال منطق موجه جملات، وجه های متمایز، دلالت شناسی لایب نیتسی منطق موجه جمله ها، دلالت شناسی کنگر-هین تیکا-کریپکی و دلالت شناسی نظام ها در کنار دو مساله ی فلسفی توضیح داده شده اند.
بخش دوم که به منطق موجه محمولهای مرتبه ی اول با اینهمانی پرداخته، نظام های باز و نکته شناختی آن ها را در کنار نظام های بسته تشریح می کند و در پایان کتاب نیز پاسخ تمریناتی که در طول فصل ها ذکر شده به همراه نظام های لوییس، به صورت پیوست ارائه شده است.
فهرست
فصل اول - مفهومهای بنیادی منطق موجهات
فصل دوم - منطق جمله ها
فصل سوم - نظامهای منطق موجه جمله ها
فصل چهارم - نظامهای نرمال منطق موجه جمله ها
فصل پنجم - وجه های متمایز
فصل ششم - دلالت شناسی لایب نیتسی منطق موجه جمله ها
فصل هفتم - دلالت شناسی کنگر- هین تیکا - کریپکی
فصل هشتم - دلالت شناسی نظامها
فصل نهم - دو مسئله فلسفی
و...