- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188020 - 119/3
- وزن: 0.60kg
منطق الطیر
نویسنده: فریدالدین عطار نیشابوری
به اهتمام: سیدصادق گوهرین
ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 425
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 3
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ واجد فرمان
مروری بر کتاب
مقامات طیور
شفیعی کدکنی در "گزارش کار" خود در روش تصحیح منطق الطیر یادآور می شود، متن مصحح دکتر سیدصادق گوهرین بهترین آن هاست که تازه آن هم کمتر بخشی از بخش هایش "از غلط های فاحش و شگفت خالی مانده است."
نویسنده مقدمه به درستی غلط های منطق الطیر چاپ گوهرین را معلول دو اصل انحراف از اصل سخن و اندیشه شخصی عطار و همچنین انحراف از قواعد ادبی و زبانی زمین و زمان او می داند و می نویسد: چاپ هایی که نسبت به چاپ گوهرین کم غلط تر به نظر می رسند آن هایی هستند که کاتبان یا مصححان آن ها کوشیده اند به میل و سلیقه خود "اصالت " سخن عطار را قربانی "فهم و تشخیص" خود کنند و عبارت را به گونه ای درآورند که از لحاظ عروض و قافیه و دستور زبان -به سلیقه خواننده معاصر- ایرادی نداشته باشد.
ولی هرگز به این نیندیشیده اند که آیا این "بیت بی غلط" ارتباطی هم با سخن عطار و جهان اندیشه و سبک او دارد یا نه.
عطار دراین کتاب داستان هدهدی را شرح می دهد که راهنمای مرغان جویای سیمرغ می شود و در پیشاپیش آنان به پرواز می آید تا سرانجام از آن جمع کثیر سی مرغ را به سرزمین سیمرغ می رساند .این کتاب چکیده افکار صوفیان است درباره وادیهای طریقت و چگونگی حقیقت و کیفیت حرکت سالک از مبدا طلب تا مقصد فنا .
منطِقُالطِیر یا مقاماتالطیور منظومهایست از عطار نیشابوری که به زبان فارسی و در قالب مثنوی در بحر رمل مسدس مقصور(محذوف) سروده شدهاست. کار سرودن این مثنوی در قرن ششم هجری قمری (۱۱۷۷ میلادی) پایان یافتهاست.
ابیات این مثنوی را بین ۴۳۰۰ تا ۴۶۰۰ بیت دانسته اند، از مثنویهای تمثیلی عرفان اسلامی به شمار میآید. مراحل و منازل در راه پوییدن و جُستن عرفان یعنی شناختن رازهای هستی در منطقالطیر عطار هفت منزل است. او این هفت منزل را هفت وادی یا هفت شهر عشق مینامد.
فهرست
• فی التوحید باری تعالی جل و علا
• در نعمت رسول (ص)
• آغاز کتاب
• حکایت سیمرغ
• حکایت بلبل
• حکایت طوطی
• حکایت طاووس
و...