- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 127063 - 112/6
- وزن: 0.50kg
مناقب الصوفیه
نویسنده: قطب الدین مرزوی
به کوشش : محمدتقی دانش پژوه , ایرج افشار
ناشر: منوچهری
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 154
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
تصنیفی است درباره تصوف و صوفیگری و در آداب زهد و تقوی ؛ ادب طهارت ؛ ذکر و مجاهدت و...
نویسنده این کتاب کهن، قطب الدین ابوالمظفر منصور پسر امیر ابوالحسن اردشیر پسر منصور یا ابومنصور سنجی عبادی مروی است که نوشته دیگرش به نام «التصفیه فی احوال المتصوفه» است. نویسنده در این کتاب از مقامات و احوال و آداب صوفیانه سخن گفته و خواسته که آنها را از روی قواعد روانشناسی عقلی و اخلاق و منطق ردهبندی کند و پیوند آنها را با یکدیگر نشان دهد و از این راه به عرفان و تصوف که راهی سراسر ذوقی است، نظمی فلسفی بدهد تا به کنه آن با قواعد منطقی تقسیم و تعریف و تحدید و ترکیب و تحلیل و استدلال بهتر بتوان پی برد.
تصوف به عنوان یکی از گرایش های قابل اعتنا در جهان اسلام همواره در معرض ارزیابی و نقد و حتی تهاجم و تعرض قرار داشته است. اما به باور نجیب مایل هروی، مصحح دانشمند مناقب الصوفیه، اگر: «ارزش میراث صوفیه را گسترده تر از آن چه تا کنون جسته ایم، بجوییم، در می یابیم که دقایق و نکات و تفکرات صوفیانه نه تنها در گذشته، غزالی ها ساخته و مولوی ها بار آورده، بل امروز نیز می تواند همان یافته ها پاره ای از عقده های بشریت را در سطح جهان بگشاید و گوشه هایی از کشتی افتاده در گرداب آدمی را به سوی کمال رهنمون گردد.»
در طول تاریخ اسلام، تصوف، مخالفان و مدافعان فراوانی داشته و تالیفات پر شماری در هر دو جهت پرداخته شده است. مناقب الصوفیه در شمار آثاری است که در تبیین آرای اهل تصوف و پالایش آن از برخی کژی ها و ناسره ها و مستند ساختن عقاید و افعال آنان به سنت نبوی و کتاب الهی کوشیده.