- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187716 - 96/10
- وزن: 0.50kg
مناظرات فخرالدین الرازی فی بلاد ماوراء النهر
نویسنده: محمدبن عمر فخررازی
ناشر: دارالمشرق
زبان کتاب: عربی - انگلیسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1364 - دوره چاپ: 1
کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
امام فخر رازی، متکلم، متفکر و مفسر بزرگ اسلامی، در نیمه دوم قرن ششم قمری/ دوازدهم میلادی در منطقه خوارزم و ماوراءالنهر، به مدت شش سال به فعالیتهای علمی و کلامی اشتغال داشته است. این سرزمین، از نظر بینش فکری و مدرسه عقلی، تنها منطقهای در شرق عالم اسلام بود که با جدیت تمام از آموزههای کلامی و معارف عقلی دفاع میکرده است؛ همچنین نظر به امنیت سیاسی و ثبات اجتماعی توأم با پیشرفت مادی و بالا بودن سطح مناظرات و مباحثات کلامی، از چنان جذابیتی بهرهمند بود که دانشمندانی مانند امام فخر رازی را بهسوی خود جذب و جلب نمود.
وی در این منطقه، ابتدا به بخارا رفته و پس از دیدار و مناظره با علمای آن دیار، به سمرقند، خجند، بناکت و غزنه و پس از آن، به هندوستان رفته و در هریک از این شهرها، مناظراتی را ترتیب داده است. وی در بخارا، با چندین نفر، مناظره کرده است که از جمله آنها، عالمی است حنفیمذهب، به نام رضی نیشابوری که او را مردی مستقیم الخاطر و بهدور از اعوجاج، درعینحال، ثقیل الفهم، کلیل الخاطر و محتاج به تفکر زیاد در تحصیل کلام قلیل، توصیف کرده است.
فرد دیگری که فخر رازی در این شهر، با وی به مناظره پرداخته است، نورالدین احمد بن محمود بن بکر صابونی بخاری، میباشد که وی نیز، از علمای حنفیمذهب بوده و فخر رازی از مناظره خود با او، در بخارا خبر داده است. طبق این گزارش، صابونی در هنگام حضور فخر رازی در بخارا، به تازگی از سفر مکه بازگشته بود و روی منبر در حضور جمعیتی انبوه، که شمار فراوانی از اهل خراسان و عراق نیز در میان آنان بودند، گفت که در سفر از بخارا تا مکه و در بازگشت، چشمم به کسی نخورد که شایسته نام انسان باشد؛ زیرا آنان در نهایت دوری از فهم و درک بودند...