- موجودی: موجود
- مدل: 197115 - 17/6
- وزن: 0.20kg
مناسک حج و عمره طبق مذهب شافعی
نویسنده: حسام الدین مجتهدی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 47
اندازه کتاب: بیاضی - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو ؛ جزوه
مروری بر کتاب
مناسک حج عمره در اهل سنت مشابه مناسک حج تمتع می باشد. تفاوت آنها در تعداد اعمال و زمان برگزاری آن می باشد. در حج عمره اعمال کمتری نسبت به حج تمتع می باشد به عنوان مثال قربانی کردن در اعمال مناسک حج عمره وجود ندارد. به جا اوردن مناسک حج در اهل سنت در تمام سال صحیح است به جز پنج روز، روزهای نهم تا سیزدهم ذیحجه که در این ایام به جا اوردن مناسک حج عمره در اهل سنت مکروه است. مگراینکه قبل از این ایام احرام بسته باشد.
مناسک حج عمره در اهل سنت به ترتیب به قرار زیر است:
الف:احرام بستن
ب:طواف به دور کعبه
ج:نماز طواف در مسجدالحرام
د:پیمودن مسیر بین صفا ومروه هفت مرتبه
ه:حلق یا تقصیر:حلق به معنای کوتاه کردن موی سر وتقصیر به معنای کوتاه ناخن می باشد که از واجبات مناسک حج عمره اهل سنت است. اکنون به توضیح هر کدام می پردازیم.
الف:بستن احرام در مناسک حج عمره اهل سنت :برخی زوار قبل از اعمال عمره قصد زیارت قبر حضرت محمد(ص) در مدینه را دارند . انها در مسجد شجره که 400 کیلومتری مکه است، محرم می شوند و به سوی مکه حرکت می کنند . آقایون باید تمامی لباسهای خود حتی لباس زیر وجوراب را از تن خارج کنند. دو پارچه غیر دوخته و پاک را تن کنند . یکی را مانند لنگ دور کمر ببندند ودیگری را بر روی شانه ها می اندازند. لباس احرام بهتر است سفید باشد.
کفش محرم نباید برامدگی روی پا را بپوشاند. خانم ها می توانند لباس دوخته تمیز و پاک بپوشند که خوب است سفید باشد. خانمها نباید صورت خود را بپو شانند. در مناسک حج عمره اهل سنت زائرپس از محرم شدن باید نیت کند وخوب است نیت را به زبان اورد. زائر لازم است بعد از نیت این جمله را بگوید لبیک اللهم لبیک لا شریک لک لبیک ان الحمد والنعمه لک والملک لا شریک لک.در مناسک حج عمره اهل سنت زائرپس از محرم شدن باید ازانجام اعمال زیر که هم بر مرد هم بر زن محرم حرام است بپرهیزد.