- موجودی: موجود
- مدل: 183355 - 111/3
- وزن: 1.00kg
منابع کمونیسم روسی و مفهوم آن + نیکیتا. س. خروشچف
نویسنده: روی. آ. مدودف , ژورس. آ. مدودف ,نیکلای بردیایف
مترجم : عنایت الله رضا
ناشر : ایران زمین - نوین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400 + 330
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1362 _ 1360 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
منابع روسی و مفهوم آن
با خود اندیشیدم شاید ترجمه کتاب بتواند کمکی به خوانندگان جوان باشد تا دریافتهای خود را اوج اندیشه بشری نپندارند و با اندیشه های مغایر دریافتهای خویش از روی بی طاقتی و تعصب به پیکار برنخیزند و با خواندن کتاب دریابند که در جهان، دانشمندان و فلاسفه بزرگی وجود دارند که همانند آنها نمی اندیشند و سخنانشان نیز از دقت و علمیتی درخور تعمق و تفکر برخوردار است و همه چیز به سادگی تصور ساده اندیشان نیست...
افشاگری دربارۀ سالهای حاکمیت ژزف استالین و جنایتهای گستردهای که در آن سالها صورت گرفته بود یکی دیگر از عرصههای نقد کمونیسم از سوی دکتر رضا بود.با اینکه در کنگرۀ بیستم حزب کمونیست شوروی ابعادی از اقدامات و اعمال استالین و کیش شخصیت او افشا شده و در کشورهای اروپایی احزاب کمونیست به صراحت آن اقدامات و کیش شخصیت استالین رامحکوم کرده بودند اما اکثرکمونیستها در ایران و بسیاری از کشورهای آسیایی، از جمله جمهوری خلق چین، همچنان از استالین به عنوان رهبر پرولتاریای جهان و سازندۀ سوسیالیسم در شوروی را ستایش میکردند و گزارش نیکیتاخروشچف در کنگرۀ بیستم حزب کمونیست شوروی دربارۀ استالین را نمیپذیرفتند، گو اینکه این گزارش تنها به کلیات میپرداخت و شامل ابعاد همه جانبۀ سرکوب و اختناق و جنایتهای دوران استالین نبود
فهرست
ظهور روشنفکران روسیه و ویژگیهای آن
سوسیالیسم و نهیلیسم روسی
مردم گرایی و دولت ناپذیری روسی
مارکسیسم کلاسیک و مارکسیسم روسی
کمونیسم روسی و انقلاب
کمونیسم و مسیحیت
نیکیتا خروشچف
جنگ سرد دو ابر قدرت ؛ به ضمیمه گزارش محرمانه خروشچف در کنگره بیستم حزب کمونیست شوروی
نیکیتا سرگیویچ خروشچف رهبر شوروی بعد از استالین، و دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست در اتحاد جماهیر شوروی از ۱۹۵۳ تا و در عین حال از ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۴ نخستوزیر اتحاد جماهیر شوروی بود.او پس از رسیدن به رهبری حزب کمونیست در کنگرهٔ این حزب سخنرانی کرد و جنایات دوران استالین را محکوم کرد.
...پس از این که اتحاد شوروی موشکهایی را در کوبا مستقر کرد. رئیسجمهور وقت آمریکا جان کندی دستور داد راه را بر تمام کشتیهایی که از بلوک شوروی راهی کوبا بود ببندند و گفت: «هر حملهای از جانب کوبا به هر کشور نیمکرهٔ غربی حملهٔ مستقیم شوروی به آمریکا تلقی خواهد شد.» بعد از آن خروشچف پیشنهاد سازش داد و از آمریکا خواست موشکهای مستقر در ترکیه را برچیند و در عوض شوروی موشکهای کوبا را برچیند. کندی این را به عنوان یک شرط نپذیرفت ولی خروشچف تسلیم شد و دستور داد موشکهای کوبا را برچینند. البته کندی پس از مدتی به بهانهٔ فاسد شدن دستور داد موشکهای ترکیه را برچینند.
در این کنگره خروشچف در جریان یکی از سخنرانیها به طرز بیسابقهای به محکومیت برخی جنایات دورهٔ استالین از جمله محاکمه و تیرباران و تبعید شمار زیادی از بزرگان حزب کمونیست و انقلاب سوسیالیستی اکتبر و نزدیکان لنین همانند زینوویف، ریکوف، کامنف، بوخارین و… پرداخت و از آنان اعادهٔ حیثیت کرد. وی همچنین از اصطلاح «دشمن حزب و خلق» در دورهٔ استالین انتقاد کرد و اظهار داشت که این اصطلاح به کسانی اطلاق میشد که شخص ژوزف استالین آنان را دشمن خود میدانست و با این برچسب شمار زیادی از خادمان حزب و انقلاب از میان برداشته شدند.
در این سخنرانی خروشچف به وصیتنامهٔ لنین اشاره کرد که مدت سی سال توسط استالین پنهان نگهداشته شده بود. در این وصیتنامه لنین به اعضای کمیتهٔ مرکزی حزب توصیهٔ اکید کرده بود از آنجایی که استالین فردی تندمزاج و خشن است بهتر است وی را از سمت دبیر اولی حزب برکنار و شخص دیگری را به این سمت منصوب کنند. وی همچنین به نامهای اشاره کرد که در آن لنین به رفتار بد و توهین آمیز استالین نسبت به همسرش به شدت اعتراض نمودهاست و از وی خواست که یا به خاطر این رفتار بد از همسر وی پوزش بخواهد یا رابطهاش را با وی قطع خواهد کرد.