- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 186833 - 120/3
- وزن: 0.50kg
منابع طبیعی و حفاظت از آن
نویسنده: اسماعیل رستمی
ناشر: دانشگاه جندی شاپور
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 350
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1352 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
مصور
جلد دوم : منابع حیوانات وجشی زمینی
واژه حیاتوحش، بهطور عام، دربرگیرنده تمامی گیاهان و جانورانی است که اهلی و دستآموز نباشند و بهطور خاص دلالت بر تمامی مهرهدارانی دارد که در محیط طبیعی خود یا شبیه آن، زندگی میکنند.روزانه نسل بیش از۵۰ نوع جانور و گیاه در کره زمین در حال انقراض و نابودی است. نسل پرندگان و حیوانات در اثر شکار لذت جویانه و مصرف بیرویه، رو به زوال رفته، انقراض محیط زیست و درختان جنگلی و صید بیش از اندازه ماهیان دریاها، هشدار جدی به بشریت است.
در دورانی که ما زندگی میکنیم، جامعه بشری دچار بحران زیست محیطی شده است. در حالی که دانشمندان پیوسته در حال بررسی ریشهها، علل، عوامل و راهحلهای این بحران هستند، بحرانی که اصل حیات را بر روی زمین تهدید میکند. زمین گرفتار مشکلات بزرگی از نابودی منابع حیاتی تا آلودگی بیش از اندازه و ضایعات سمی گسترده شده است. پیشرفت علم و تکنولوژی و افزایش جمعیت به آن دامن زده است.
در جهان کنونی بشر متوجه عواقب زیانبار بهرهبرداری بیرویه از طبیعت و پیدایش انواع آلایندهها در محیط زیست خود شده است. با رشد علوم و تکنولوژی، بهره برداری از طبیعت شدت گرفت و آنچه اهمیت داشت رشد صنعت و صنعتی شدن کشورها بود. توسعه صنعتی، مهمترین عامل نابودی نسل موجودات زنده در زمین شناخته شده است.
تحقیقات نشان میدهد که حفظ محیطزیست و حفاظت از منابع طبیعی برای سلامتی انسان و بقای موجودات زنده بسیار حائز اهمیت است.تنوع زیستی به مجموعه تنوع گونهای، ژنتیکی و زیستگاهی ارگانیسمها در یک منطقه گفته میشود. این تنوع شامل تنوع گونههای گیاهی و حیوانی، میکروارگانیسمها، قارچها و سایر ارگانیسمهای زنده است. حفظ تنوع زیستی به معنای حفظ تنوع این ارگانیسمها و حفاظت از زیستگاههای آنها خواهد بود. همچنین تنوع زیستی دارای ارزشهای فرهنگی، اقتصادی و اکولوژیکی میباشد.
تنوع زیستی بهعنوان یکی از منابع طبیعی بسیار ارزشمند شناخته میشود و برای حفظ زیستگاهها و ارگانیسمهای زنده بسیار حائز اهمیت خواهد بود. با این حال، تنوع زیستی در دهههای اخیر با توجه به فعالیتهای انسانی و تغییرات اقلیمی، با مشکلاتی مواجه گردیده است. کاهش تنوع زیستی میتواند باعث افزایش خطراتی برای بقای ارگانیسمها و حتی انسانها شود. بنابراین، حفظ تنوع زیستی و حفاظت از زیستگاههای آن، بسیار حائز اهمیت است.