- موجودی: موجود
- مدل: 170733 - 4/2
- وزن: 0.20kg
من قلب سالم می خواهم
نویسنده: عبدالحمید عقدایی
ناشر: اژدهای طلایی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 83
اندازه کتاب: رقعی- سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
«قلب دارای چهار حفره است: دهلیز راست ـ بطن راست ـ دهلیز چپ ـ بطن چپ . خونِ سیاهرگی تمام قسمتهای بدن به دهلیز راست میریزد و سپس از دریچۀ سه لتهای عبور میکند و وارد بطن راست میشود. سپس از طریق شریان ریوی به ریهها میرود و در آن جا اکسیژنه میشود و از طریق وریدهای ریوی به دهلیز چپ میریزد. سپس از دریچۀ میترال عبور میکند و وارد بطن چپ میشود. بعد خون اکسیژنه از طریق آئورت به تمام اندامهای بدن میرسد. اولین شرائینی که از آئورت منشعب میشوند، رگهای قلب هستند که به خود عضلۀ قلب خون میرسانند، که بیماریهای مربوط به آن یکی از مهمترین شاخههای پزشکی کاردیولوژی (قلب و عروق) به حساب میآیند.»
کمتر کسی است که قلب سالم نخواهد و بگوید من دلم میخواهد قلب بیمار داشته باشم. اما جالب اینجاست که کمتر کسی برای داشتن قلب سالم زندگی میکند. سالانه در سطح جهان میلیاردها دلار صرف درمان بیماریهای قلبی، از بای پس کرونری (پیوند رگهای قلب) و آنژیوپلاستی گرفته تا درمانهای دارویی میشود؛ در حالی که اگر افراد جامعه با صرف مقدار ناچیزی هزینه، دربارۀ بیماریهای قلبی و عوامل خطرزا آگاهی پیدا کنند نتایج درمانی مفیدتری حاصل خواهند کرد.
نگارنده در کتاب حاضر اطلاعاتی را در زمینۀ بیماریهای قلبی عرضه و در حد آگاهی عمومی به شیوههای درمانی اشاره میکند. وی با حفظ مرز میان "بهداشت" و "درمان" اطلاعاتی را به بیماران میدهد تا بتوانند بهتر مراقب بهداشت و سلامت خود باشند و رابطهای متعارف و معقول بین بیمار و پزشک برقرار شود.
مثلاً اگر بگوییم مصرف سیگار و غذاهای چرب، یا ورزش نکردن باعث افزایش احتمال ابتلا به انفارکتوس قلبی میشود، راجع به بهداشت قلب و عروق صحبت کردهایم و اشکالی ندارد. حتی اگر در این زمینه آمارهایی هم ارائه شود، یا نمونههایی مطرح شود قابل پذیرش است. اما فرضاً اگر در جراید عمومی نوشته شود که قرص پلاویکس بهتر از آسپرین است، یا آدالات باعث سکتۀ قلبی میشود، یا با ظهور آنژیوپلاستی دیگر نیازی به جراحی قلب نیست و امثالهم، وارد مباحث تخصصی شدهایم و طرح این مطالب حداقل باید در مجلات معتبر پزشکی باشد، نه این که برای عموم مردم بازگو شود. یا مثلاً یک بروشور در داخل جعبۀ دارو گذاشته میشود و فرضاً برای یک داروی ضد فشار خون بیست عارضۀ جانبی ذکر میشود، که بسیاری از آنها برای بیمار ناشناخته است، یا احتمال بروز آن عارضه درصد کمی است.
مواردی شبیه به این نه تنها آگاهی و فرهنگ پزشکی را در جامعه بالا نمیبرد، بلکه روابط بیمار و پزشک را هم مخدوش میکند و بیمار با خواندن دو صفحه بروشور دارویی یا احساس میکند اطلاعات پزشکیاش از پزشک معالج بیشتر است، یا اعتمادش را نسبت به پزشک و دارو از دست میدهد.
در کتاب من قلب سالم میخواهم سعی شده تا حد امکان مرزهای میان «بهداشت» و «درمان» حفظ شود و اطلاعاتی به بیماران دهیم که بتوانند بهتر مراقب بهداشت و سلامت خودشان باشند و یک رابطۀ متعارف و معقول بین بیمار و پزشک برقرار شود. در مواردی هم که به شیوههای درمانی اشاره شده، در حد آگاهی عمومی است. در مواردی که به مباحث تخصصی مربوط میشوند از توضیح بیشتر خودداری شده است.
فهرست
آتراسکلروز (تصلب شراین)
انفارکتوس قلبی
آنژیوگرافی و عوارض آن
تب روماتیسمی
تنگی میترال
پرولابس دریچۀ میترال
تنگی آئورت
و...