دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

من زبان وطن خویشم ؛ نقد و تحلیل و گزیده اشعار ملک الشعراء بهار

من زبان وطن خویشم
درحال حاضر موجود نمی باشد
من زبان وطن خویشم ؛ نقد و تحلیل و گزیده اشعار ملک الشعراء بهار
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 164165 - 68/5
  • وزن: 0.80kg
0 ریال

من زبان وطن خویشم...

نویسنده: میلاد عظیمی
ناشر: سخن
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 648
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مصور

نقد و تحلیل و گزیده اشعار ملک الشعراء بهار

بهار را شاعر ایران و ستایشگر آزادی لقب نهاده اند؛ شاعری که توفیق یافته است تا آلام و آمال ملت ایران را در تکه ای حساس از تاریخ آیینگی کند و نماینده گونه ای از مواجهه سنت یا مدرنیسم در ایران قرن بیستم باشد.

محمدتقی بهار، ملقب به ملک الشعرا، نویسنده، روزنامه نگار، محقق معاصر و شاعر ای وطن من، به اصفهان رو، برو کار می‌کن مگو چیست کار و ای دیو سپید پای در بند روز ۱۸ آذر ۱۲۶۵ متولد شد.در سال ۱۲۸۰ پدرش که او را از شاعری منع و به کاسبی تشویق کرد اما او دنباله کار شعر را رها نکرد.

وی در این باره می‌گوید: «پدرم هم تا سن پانزده سالگی من در قسمت شاعری من سعی زیادی به خرج می‌داد. بعد یک‌مرتبه خیالاتش عوض شد، زیرا تغییر اوضاع ایران بعد از مرگ ناصرالدین شاه و در عهد مظفرالدین شاه طوری محسوس بود که پدرم می‌گفت قهراً اوضاع دربار و دولت عوض شده، کسی من بعد به شعر و شاعران اعتنا نخواهد کرد و علم و فضل را رونق و جمالی نخواهد ماند و اهل این حرفت گرسنه و بیکار و از لذات حیات و سعادت زندگی مهجور خواهند ماند. این خیال در مغز پدرم چنان قوت گرفت‌که مرا از شعر گفتن تقریباً منع کرد و اصرار داشت‌که به تجارت بپردازم»

بهار در بیست‌سالگی به صف مشروطه‌طلبان خراسان پیوست و به انجمن سعادت خراسان راه یافت. اولین آثار ادبی-سیاسی او در روزنامه خراسان بدون امضا به چاپ می‌رسید که مشهورترین آن‌ها مستزادی خطاب به محمدعلی شاه است. او با دیگر شاعران روشنفکر عصر مشروطه به خصوص میرزاده عشقی دوستی و روابط صمیمانه و نزدیکی داشت.

بهار به حزب دموکرات پیوست و روزنامه نوبهار را با مسئولیت و سردبیری خود به عنوان مبلغ عقاید این حزب در مشهد منتشر کرد. او بارها چه در دوران قاجار و چه در دوران رضاشاه طعم حبس و تبعید را چشید.محمد تقی بهار در سال ۱۲۹۳ خورشیدی از حوزه انتخابیه درگز، سرخس و کلات به نمایندگی مجلس سوم شورای ملی انتخاب شد. وی از بجنورد به نمایندگی مجلس چهارم انتخاب شد و در مجلس پنجم نماینده تبریز بود.

آثار منثور و منظوم بهار انواع شعر سنتی و اشعار به زبان محلی، تصنیف و ترانه، مقاله‌ها و سخنرانی‌های سیاسی و انتقادی، رساله‌های تحقیقی، نمایشنامه، اخوانیات و مکتوبات، تصحیح انتقادی متون، ترجمه‌های متون پهلوی، سبک‌شناسی نظم و نثر، دستور زبان، تاریخ احزاب، مقدمه بر کتاب‌ها و حواشی بر متون به ویژه شاهنامهٔ فردوسی را دربرمی‌گیرد. مهم‌ترین اثر بهار دیوان اشعارش است.

بیایید ای کبوترهای دلخواه
بدن کافورگون پاها چو شنگرف

بپرید از فراز بام و ناگاه
به گرد من فرود آیید چون برف

فهرست

• زندگی نامه
• خاطره ها
• ارزیابی کوتاه
• بررسی ها
• گزینه آراء ادبی
• گزینه اشعار
• کتاب شناسی آثار
• و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات