- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 47673 - 110/5
- وزن: 0.60kg
- UPC: 48
مقصدالاقبال سلطانیه
نویسنده: سید اصیلالدین عبدالله واعظ,نجیب مایل هروى
ناشر: بنیاد فرهنگ ایران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 220
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1351 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
مصور
کتاب حاضر، مشتمل بر فهرست مطالب، پیشگفتار محقق؛ نجیب مایل هروى، متن کتاب که مشتمل بر مقدمه مولف و سه باب است، تعلیقه بر مقصد الاقبال یا رساله دوم مزارات هرات از عبیداللّه بن ابوسعید هروى و نیز حواشى و تعلیقات محقق مىباشد در شرح مزارات دانشمندان و اهل فضل مدفون در شهرهاى قلمرو زبان فارسى در دوره حکومت تیموریان.این کتاب در سال 864ق. تصنیف شده است.
این کتاب براى آشنایى با تاریخ هرات و شناسایى هرات از نگاه جغرافیایى و نیز از جهت رجالشناسى کتابى سودمند است. همچنین در این کتاب از تعدادى باغها در هرات نام برده شده و جاى آنها مشخص شده که امروزه اثرى از آنها در میان نیست و چنانچه این کتاب در دسترس ما قرار نمىگرفت، شناسایى آن اماکن براى ما دشوار مىشد.
این کتاب هر چند براى سلطان ابوسعید فراهم شده؛ اما مصنف آن را براى همگان نوشته و چندان به عبارتآرایى آن نپرداخته تا خواص و عوام از آن بهره برند و از حیث پختگى کلام و متانت عبارت و امتیازات دیگر به «نفحات الانس» جامى مىرسد و نه به «تذکرهالاولیا»ى عطار نیشابورى. ولى به هر حال فهرست مرتبى است از اسامى بزرگان و مشایخ هروى که مصنف به قدر توان فراهم آورده است.
باب نخست کتاب به یادکرد مراقد جمعى از اکابر اولیاء که در هرات و توابع آن مدفونند اختصاص یافته است.
باب دوم، به معرفى جماعتى که درون قبه الاسلام هرات مدفونند و به اسم و لقب شهرت دارند، اختصاص یافته است.
باب سوم، به ذکر جماعتى از اولیاء که بعد از وفات امیر تیمور گورکان در هرات درگذشتهاند، اختصاص یافته است.
هر چند برخى مطالبى که در این کتاب آمده، از نگاه دانش امروز بعید مىنماید، اما تا آن جا که مىدانیم این قبیل مطالب در بیشتر کتابهاى متصوفه آمده است.