- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 166126 - 60/2
- وزن: 0.30kg
مقدمه بر فلسفه تاریخ هگل
نویسنده: ژان هیپولیت
مترجم : باقر پرهام
ناشر: آگه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 153
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
اين كتاب از نوشتههاي خواندنيِ ژان هيپوليت، هگلشناس معروف فرانسوي و استاد كلژ دوفرانس، است. كتاب برپايهي تحليل آثار دورهي جوانيِ هگل نوشته شده و اساسآ به نقد نظريهي كانت و فيخته در مباحث اخلاق، نظام ارزشهاي معنوي و نواميس زندگي اجتماعي، دولت، و بهطور كلي فلسفهي تاريخ اختصاص دارد كه ضمن آنها، نظريات هگل درباب يهوديت، مسيحيت و مفهوم تاريخ نيز بهدقت تحليل شده است.
مقدمه بر فلسفه تاریخ هگل بر پایه تحلیل آثار دوره جوانی هگل نوشته شده و اساسا به نقد نظریه کانت و فیخته در مباحث اخلاق، نظام ارزشهای معنوی و نوامیس زندگی اجتماعی، دولت، و بهطور کلی فلسفه تاریخ اختصاص دارد که ضمن آنها نظریات هگل در باب یهودیت، مسیحیت و مفهوم تاریخ نیز بهدقت تحلیل شده است.
هگل مي گويد ؛من میخواهم صدای رسای فلسفه را به گوش کر زمانه برسانم، هگل فلسفه را دچار نوعی بی اعتمادی از جانب فرهنگ عمومی آن دوره میداند یعنی شکاکیتی که از نظر هگل یک شکاکیت عوامانه است و گویی هر کسی میتواند راجع به فلسفه چیزی بگوید و فلسفه کانه امر سهلی است . پس در واقع دغدغه هگل آن است که فلسفه را به عنوان نوعی مقوله فرهنگی احیا بکند ، برای نجات فرهنگ از عوام زدگی و این را خودش در پیش گفتارها مطرح میکند. اینکه یک فرهنگ عوامانه غالب شده که به محض اینکه کسی نامی از فلسفه ومابعدالطبیعه میبرد،مایه کسر شان است وگویی صحبت از طاعون می کند...
...بنابراین، انتشار این کتاب، پس از نشر دو کتاب، یکی از کانت [سنجش خرد ناب] و دیگری درباره کانت [فلسفه کانت، بیداری از خواب دگماتیسم] به زبان فارسی علیالاصول باید برای علاقهمندان به فلسفههای اروپایی و بهطور کلی اندیشههای فلسفی مغتنم باشد.
کتاب حاضر، بهعقیده من، فایده دیگری هم دارد، که بعد از انتشار کتاب کارل پوپر [جامعه باز و دشمنان آن] این روزها اهمیت بیشتری هم پیدا کرده است. پوپر در کتاب خود افلاطون، هگل و مارکس را، از لحاظ چیزی که خود او تاریخیگری یا اندیشه تاریخ مینامد، بهتقریب به یک چوب رانده است. با خواندن کتاب حاضر و تعمق در آن زمینهای فراهم میشود برای بحث در سنجش انتقادی نظریات پوپر و تعیین میزان حقانیت او در برداشتی که در باب مفهوم تاریخ به هگل نسبت میدهد.