دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مقدمه ای بر مارکس و انگلس

مقدمه ای بر مارکس و انگلس
درحال حاضر موجود نمی باشد
مقدمه ای بر مارکس و انگلس
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 171303 - 90/3
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

مقدمه ای بر مارکس و انگلس

نویسنده: ولادیمیر ایلیچ لنین
مترجم : فروزان گنجی زاده
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 124
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1


مروری بر کتاب

در این گزیده‌های کوتاه، برحسب ترتیب تاریخی، تعدادی از مقالات مشهور لنین و قطعات برگزیده‌ای از آثار او که به رویکرد تاریخی و سیر تکامل تدریجی مارکسیسم می‌پردازد آمده است. بخش اعظم این کتاب شامل رساله‌ای درباره‌ی کارل مارکس و آموزه‌های او است که لنین برای فرهنگنامه‌ی روسی به رشته‌ی تحریر درآورده است.

او نوشتن رساله را در جولای ۱۹۱۴ درحین اقامت خود در گالیسیا پیش از وقوع جنگ جهانی اول آغاز کرد و در نوامبر همان سال در سوئیس به پایان رساند. این رساله به‌صورت خلاصه شده در جلد «بیست‌وهفتمِ» فرهنگنامه‌ی گرانات (۱۹۱۵) با عنوان «مارکس»، همراه با کتابنامه‌ای که لنین به‌صورت ضمیمه آماده کرده بود چاپ شد. با این وجود، دو بخش از رساله‌ی لنین حذف شده است، یکی با عنوان «سوسیالیسم» و دیگری «تاکتیک‌های مبارزه‌ی طبقاتی پرولتاریا».

به‌علاوه، تغییرات دیگری از نظر ویرایشی روی آن انجام شده است، از جمله آن‌چه سانسور تزاری ایجاب می‌کرد. در چاپ فعلی، متن کامل دست نوشته‌ی لنین، به‌جز ضمیمه‌ی کتاب‌نامه، آمده است که در این‌جا چندان جای بحث درباره‌ی آن نیست. درعوض، کتاب‌ها و سایر نوشته‌هایی که لنین نقل‌قول کرده است و در چاپ‌های انگلیسی در دسترس هستند، در یادداشت‌های مراجع ارائه شده‌اند. روی‌هم‌رفته، منتخب این گزیده‌های کوتاه مقدمه‌ای است اجمالی برای غنابخشیدن به میراث مارکسیسم.

کتاب با رساله‌ی لنین درباره‌ی انگلس آغاز می‌شود، که مدت کوتاهی پس از مرگ انگلس در سال ۱۸۹۵ نوشته شده است. مارکس و انگلس اولین کسانی بوند که در آثار علمی خود توضیح دادند که سوسیالیسم ابداع خیال پردازان نیست،بلکه هدف غایی و نتیجه­ ی غیر قابل اجتناب رشد نیروهای تولیدی جامعه­ ی امروزی است.سراسر تاریخی که تاکنون به ثبت رسیده،تاریخ مبارزه­ ی طبقاتی بوده است،به عبارتی،تسلسل سیطره و پیروزی برخی طبقات اجتماعی بر طبقات اجتماعی دیگر.

این امر تا زمانی که شالوده ­های مبارزه­ ی ظبقاتی و سلطه­ ی طبقاتی - یعنی مالکیت خصوصی و تولید اجتماعی نا به سامان - محو نشود،ادامه خواهد داشت.گرایش ­های پرولتاریا خواهان نابودی چنین شالوده ­هایی است و از این رو مبارزه­ ی طبقاتی آگاهانه­ ی کارگران سازمان یافته باید علیه این شالوده ­ها هدایت شود و هر مبارزه ­ی طبقاتی یک مبارزه سیاسی است.

مارکس حرف های تازه‌ای داشـت و این حرفها راه گشای پرسـشه ای جـدیدی شدند.پرسش هایی که خبر از نااندیشیده‌ها در کار او نیز می‌دهند. حقیقت نزد مارکس هم‌ نیست.اما خوانش آثار او به ما یاری می‌دهد تا در مسیر کشف حقیقت، به جای ایمان به حقیقتی ابژکتیو و بیرونی دریابیم کـه خودمان با نیروی زبان‌آوری‌مان و با اقتدار سخن‌مان‌ در‌ حال ابداع حقیقت هستیم.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات