- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161954 - 109/4
- وزن: 0.40kg
مقدمه ای بر برکلی
نویسنده: جاناتان دنسی
مترجم: حسن فتحی
ناشر: فکر روز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 272
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1375 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نوشته حاضر به منظور تمهید مقدمه برای نظریات اصلی بِرکلی در اصول علم انسانی و سه گفت و شنود میان هیلاس و فیلونوس تهیه شده است. آثاری که عموما از سوی دانشجویان خوانده می شوند و در واقع بیشترین خواننده را برای برکلی فراهم می آورند.
این اثر گزارش تکمیل شده یک دوره سخنرانی هایی است که به مدت چند سال در دانشگاه کیل Keele ایراد می کردم؛ هر چند کسی که آنها را شنیده یا گزارش اولیه آنها را دیده باشد، متوجه خواهد شد که مطالب تا اندازه زیادی تغییر یافته اند. فرض بر این است که خوانندگان این کتاب، برای اولین بار برکلی را می خوانند. از اینکه سخنانم به گونه ای دیگر فهمیده شود، خیلی نگران هستم و به انحاء مختلف سعی می کنم چنین نباشد.
کتاب عمدتا در سطح دانشجویان سال اول فلسفه در انگلستان، و بنابراین برای مبتدیان علاقمند به فلسفه تنظیم شده است. هیچ دانشی از فلسفه مسلم انگاشته نشده است، اما به خود نمی بالم که همه مطالب را روشن و آسان نوشته ام. علی رغم اینکه کتاب برای خوانندگان فوق نگاشته شده است، امیدوارم مطالب زیادی در آن باشد که دانشجویان سطوح بالاتر را به خود جلب کند و حتی ممکن است برخی نکات آن برای متخصصان برکلی نیز جالب باشد...
برکلی تجربهگرا است و بدینجهت معتقد است که در ذهن ما هیچ ایده فطری یا حقایق ضروری پیشا تجربی وجود ندارد.در این تلقی ذهن با مواجه با جهان بهصورت منفعلانه و غیرارادی ایدههایی از اشیای خارجی را در خود ضبط میکند.این ایدهها مانند تصاویری است که از اشیا خارجی در ذهن ما شکل میگیرد. او باور دارد که همه باورهای ما، ماحصل تجارب ادراکی ماست و محدوده دانش ما به وسعت تجارب ماست.
همچنین برکلی کشیش است و باورهای مذهبی سفت و سختی دارد و تلاش میکند به کمک فلسفه از خداباوری خود دفاع کند . در نهایت برکلی بسیار دلنگران شکاکیت در فلسفه است و کوشش دارد تا پاسخ قانعکنندهای برای مسئله شکاکیت پیدا کند.