- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 189105 - 203/4
- وزن: 0.50kg
مقدمه ای بر استراتژی
نویسنده: آندره بوفر
مترجم: مسعود کشاورز
ناشر: وزارت امور خارجه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 301
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
سرعت تحولات داخلي و بينالمللي در سالهاي اخير در زمينههاي مختلف سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و روند رو به رشد رقابتي شدن فعاليت بسياري از شرکتها و سازمانها (اعم از دولتي، عمومي غيردولتي و خصوصي) که پيشتر بواسطه وجود محيط انحصاري و نيمهانحصاري از ورود به عرصه رقابت مصون بودند، باعث شده که بسياري از سازمانها در سالهاي اخير نيازمند اتخاذ رويکردهاي نوين مديريتي متناسب با ويژگيهاي سازمانهاي هزاره سوم باشند. در اين ميان، مديريت استراتژيک به پشتوانه تفکر استراتژيک، يکي از اساسيترين نيازمنديهاي مديران شرکتها و سازمانها محسوب ميشود.
راهبرد نظامی یا استراتژی نظامی، سیاستی است که سازمانهای نظامی به منظور رسیدن به اهداف راهبردی مطلوب اتخاذ میکنند.راهبرد نظامی، طرحریزی و اجرای رقابت بین گروههای مسلح بسیار بزرگ متخاصم است. در راهبرد نظامی دو طرف میکوشند تا با استفاده از منابع دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی در برابر منابع دشمن به سیادت نظامی برسند یا تمایل دشمن به جنگ را کاهش دهند.
راهبرد نظامی ابزار عمدهای است که میتواند منافع ملی را تأمین کند. راهبرد نظامی نوین توسط علوم نظامی گسترش یافت.این مقوله شاخهای از جنگ و سیاست خارجی بهشمار میآید.در مقام مقایسه باید یادآور شد، راهبرد کلان راهبرد بزرگترین سازمانها نظیر دولت ملتها، کنفدراسیونها یا ائتلافهای بینالملی است. همچنین راهبرد نظامی از لحاظ وسعت حوزهٔ نظری بزرگتر از تاکتیک نظامی است که هدفش استقرار و تحرک یگانها در زمین یا دریا است.
با توجه به گوناگونی تهدیدها و محیط های امنیتی کشورها، هرگز نمی توان ایده و رؤیای برابری توان نظامی و حتی تسلیحاتی کشورها را تحقق پذیر دانست. با درک این واقعیت، یکی از عوامل دستیابی به بازدارندگی، داشتن راهبردها و برنامه های تسلیحاتی متناسب تهدیدات دشمن است. بنابراین برای رسیدن راهبردهای بازدارندگی خصوصاً در مؤلفه قدرت نظامی می بایست عوامل مؤثر بازدارندگی قدرت نظامی احصاء شود.