- موجودی: موجود
- مدل: 199583 - 10/7
- وزن: 1.00kg
مقام جهانی ایران + عیاران
نویسنده: کاظم کاظمینی
ناشر: تربیت
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 304 + 320
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1349 _ 1345 - دوره چاپ : 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ واجد تصویر محمدرضا شاه ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
مقام جهانی ایران در بنیان گذاری روح قهرمانی و گسترش خصال عالی ورزشی
همان طوركه ما داراي جسم و روح هستيم بايد قواي جسماني نيز نقصان مي پذيردو اگرقواي جسماني مختل شودروح متاثرخواهد شد.پس بايد سعي كرد كه هر دو قوي و سالم بمانند. اما اين نيرو مندي تن فقط در جهت دستگيري از ضعيفان ، دفاع از مرزها وماندن در سلك مردان اهل ايمان بود.درشاهنامه مكرر به پهلواناني بر مي خوريم كه درهميشه پيش از ورود به ميدان و رزم آزمايي با حريف روي به آسمان نموده و پيروزي خود را از او خواستار مي -شوند. در يشتها آمده است : اي سروش مقدس زيبابالابه مركبهاي ما قوت وبه ابدان ما صحت بخش تا بتوانيم هماوردان را رانده ، دشمنان بد انديش كينه ورز را بر اندازيم.
بنا بر همين قاعده بوده است كه ايرانيان براي پرورش جسم و جان جوانان خود و بسط روحيه سلحشوريو جوانمردي ،انواع ورزشها را به آنها مي آموختند . اين ورزشها عمدتا تناسب ميان جسم و جان ، فرهنگ و مدنيت و قالب و محتوي را حفظ مي كردند و هيچ يك از آن فنون منسلخ وجدا از خاستگاه فرهنگي و مذهبي مردم نبودند. نكته جالب اينكه اين آموزش ها جنبه عمومي و همگاني داشته و مختص گروهي ويژه نبودودرزمرﺓ برنامه هاي تفنني و سرگرم كننده به حسا ب نمي آمد ند. گزنفون در كوروش نامه مي نويسد : كودكان پارسي از خرد سالي كمان كشيدن و نيزه انداختن مي آموزند و اين ورزش تا شانزده سالگي و هفده سالگي پاياست.
گزنفون مورخ يوناني در بارﺓ تربيت ايراني مي نويسد: جوانان ايراني ... سلامت خود را از راهكار و ورزشهاي نرم حاصل ميكنند . ايرانيان به علت علاقه به كشتي ونيرومندي هميشه به جنگ تن به تن روي مي آورند.هنگام عزيمت به جنگ تير وكمان ونيزه خودنمي برند؛ بلكه ، با سلاحهايي كه در جنگ تن به تن به كار مي رود خود را مي آرايند . ذرهي بر سينه ، سپري بر بازوي چپ و كارد بلندي در دست.
عیاران
با ویژگیهای پهلوانی از تاریخ اجتماعی و قومی ایران
مطالب و داستانهای این کتاب برداشته و بهرهبرداری شده از کتاب معروف رموز حمزه «حسب الامری نواب مستطاب اشراف امجد ارفع والاشاهزاده پرویز میرزا که در کارخانه جناب آقا میرزا علی اکبر باسمه شده، فی سنه 1275». این کتاب ترکیبی است از تعداد زیادی داستانهای کوتاه که در مجموع یک داستان بزرگ از آنها به وجود میآید؛ داستانی از وصف دلاوری ها و پهلوانیها و جنگآوریها و زیرکیها و اعمال شگفت و خارقالعاده عیارات جوانمرد و انساندوست ایران؛ ولی با مایه افسانهای که تاریخ نمودهای آن به طور مفصل در کتاب «نقش پهلوانی و نهضت عیاری در تاریخ اجتماعی و حیات سیاسی ملت ایران» تألیف نگارنده این کتاب آمده است.