دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مقالات علمی انیشتین ؛ سلفون

مقالات علمی آلبرت انیشتین

نویسنده: آلبرت انیشتین
مترجم: محمود مصاحب
ناشر: پیروز - فرانکلین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 277
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 3

کمیاب - کیفیت :  نو

 

مروری بر کتاب

اينشتن در نوامبر سال ۱۹۱۵ يك سري سخنراني‌هايي در آكادمي علوم پروس ايراد كرد كه در آن نظريه جديد گرانش ، موسوم به نسبيت عام را مطرح كرد . او در آخرين سخنراني‌اي كه ايراد كرد معادله‌اي را مطرح كرد كه جانشين قانون جاذبه نيوتون شد . اين معادله بعدها با نام معادله ميدان اينشتين شناخته شد .اين نظريه قائل به اين است كه نه تنها كساني كه با يك سرعت ثابت در حركتند ، بلكه تمامي ناظران يكسان و هم ارز هستند . در نسبيت عام ، گرانش ديگر نيرو محسوب نمي‌شود (مانند قانون جاذبه نيوتون)، بلكه آن نتيجه خميدگي مكان- زمان است .

در سال ۱۹۰۹ اينشتين در حضور جمعي از فيزيكدانان ، مقاله‌اي تحت عنوان (Über die Entwicklung unserer Anschauungen über das Wesen und die Konstitution der Strahlung) ‹‹ شكل گيري نظريات و عقايد ما در مورد اجزاي سازنده و ماهيت انرژي تابشي›› درمورد تاريخ نظريه اتر و مهم‌تر از آن در مورد اندازه گيري نور ارائه كرد .
اينشتين در اين مقاله و مقاله‌اي كه پيش از آن در سال ۱۹۰۹ ارائه كرده بود ، نشان داد كه كوانتوم انرژي كه توسط ماكس پلانك مطرح شده ، نيز حامل مقدار حركت مشخص و معيني بوده و از بسياري جهات به گونه‌اي عمل مي‌كرد كه گويي آنها ذرات مستقل و خاصي بوده‌اند .

اين مقاله نشانگر ارائه مفهوم جديد و بي سابقه فوتون بود ( اگرچه اين اصطلاح چندين سال بعد و طي مقاله‌اي به سال ۱۹۲۶ توسط گيلبرن لوئيز مطرح شد) . حتي مهم‌تر از آن اين است كه اينشتين نشان داد كه نور مي‌بايست به طور هم‌زمان يك موج و يك ذره باشد . اينشتين همچنين بدرستي پيش بيني كرد كه فيزيك در آستانه انقلابي قرار داشت كه ايجاب مي‌كرد آنها اين ماهيتهاي دوگانه نور را يكسان و واحد سازند .

با وجود اين ، پيشنهاد خود او براي راه حل يعني اينكه هم ارزي‌هاي مطرح شده توسط جيمز ماكسول براي ميدانهاي الكترومغناطيسي تعديل شوند تا زمينه براي راه حلهاي موجي كه با غرايب ميداني عجين هستند ، فراهم شود ، هيچگاه بسط و توسعه نيافت .اين در حالي است كه اين پيشنهاد بر نظريات ‹‹ موج آزمايشي›› ‹‹ لوئيز دي بروگلي›› در ارتباط با مكانيك كوانتوم تأثير داشته‌است .

در اویل قرن بیستم آلبرت اینشتین با ارائه نظریه نسبیت خاص در سال 1905 و نظریه نسبیت عام در سال 1915 نه تنها قوانین فیزک و جاذبه عمومی نیوتن بلکه پایه های فیزیک عصر خود را لرزاند. هر چند قبل از او ماکس پلانک (Max Planck) با ارائه نظریه کوانتم (Quantum) تا حد زیادی فیزیک نیوتنی را زیر سئوال برده بود اما اینشتین با انتشار مقاله های خود راجع به تئوری نسبیت رسما" ثابت کرد که فیزیک نیوتن در حالت های بسیار خاص پاسخگوی پدیده های فیزیکی می باشد. وی بعد ها با فعالیت هایی که در سالهای 1920 تا 1925 انجام داد بعنوان یکی از پایه گذاران اصلی مکانیک کوانتم نیز شناخته شد.

دانش، سرزمین بی انتهایی‌ست که زندگی بشر را متحول کرده است. انسان راحتی و آسایشش در دنیای مدرن را مدیون دانشمندان است. برای همه‌ی آدم‌ها تاریخ تولد و مرگ در تاریخ ثبت شده است اما بعضی‌ها محدود به زمانه‌ی خودشان نیستند. اثر این آدم‌ها در زندگی بشر به قدری زیاد است که نام‌شان تا سالیان سال و حتی قرن‌ها پس از مرگ‌ همه جا شنیده می‌شود و پیشرفت بشر روی سنگ بنایی که گذاشته‌اند شکل می‌گیرد.

یکی از بزرگترین دانشمندان قرن بیستم که فیزیک امروز مدیون اوست آلبرت اینشتین فیزیکدان آلمانی است. یافته‌های او در فیزیک به قدری مهم است که هنوز هم راهنمای فیزیکدانان محسوب می‌شود. کتاب اینشتین و نسبیت درباره‌ی نابغه‌ی قرن بیستم، زندگی و دستاوردهای او را شرح می‌دهد.

فهرست

اصول فيزيك نظري
اصول تحقيق
نظريه ي نسبيت
هندسه و تجربه
در باب نظريه ي نسبيت
پيچ و خم مسير رودخانه ها
اصول مكانيك نيوتن
حقيقت علمي
يوهانس كپلر
و..

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات