دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

مقالات اولین هم اندیشی مدیریت هنری

مقالات اولین هم اندیشی مدیریت هنری

ناشر: فرهنگستان هنر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 395
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 1

 

مروری بر کتاب

مجموعه مقالات هم اندیشی ها 8

مدیریت هنری علم آیندگان است. با پیشرفت انسان همواره بر اهمیت هنر و فعالیت‌های هنری افزوده می‌شود و ساماندهی و مدیریت نیز در ارتباط با آن اهمیت بیش‌تری می‌یابد. اما تاریخ معاصر هنر و مدیریت، حداقل در ایران، بیانگر نوعی تضاد میان مدیریت و هنر بوده است، تا جایی که گاه چنین تصور شده است که این دو عنصر هیچ‌گاه نمی‌توانند با یک‌دیگر پیوند مناسبی برقرار کنند. هنر به دنیای احساس و تخیل تعلق دارد، در صورتی که سر و کار مدیریت با محاسبه و تعقل است.

هنر، چارچوب‌گریز است و مدیریت، چارچوب‌مدار. در مجموعه‌ی حاضر طی مقالاتی، ضمن بررسی آسیب‌شناسی مدیریت هنری و بررسی نظریه‌های موجود در این باره، از یک سو به احصای الگوها و مولفه‌های مدیریت هنر کارآمد و پویا و از دیگر سو به راه‌حل‌های علمی و بومی در خصوص مدیریت هنری پرداخته شده است.

هنر مانند سایر پدیده‌های اجتماعی هم‌چون خانواده، دین، اقتصاد، آموزش، حکومت، ارتباطات، قشربندی اجتماعی و دیگر نابرابری‌های اجتماعی، گروه‌ها و سازمان‌ها، تعامل اجتماعی و نقش‌های اجتماعی و تعامل نمادین، اجتماعی شدن، توسعه و... توجه جامعه‌شناسان را از آغاز علم جامعه‌شناسی به خود جلب نموده است.

اما در چند دهه‌ی اخیر هنر و مسائل مربوط به آن بیش از گذشته تحت بررسی و به خصوص پژوهش‌های میدانی توسط جامعه‌شناسان قرار گرفته است. مباحث جامعه‌ی مدرن، مدرنیته، مدرنیسم و پست‌مدرنیسم، بخش مهمی از موضوعات و مسائل مورد بررسی جامعه‌شناسی هنر را تشکیل می‌دهد. موضوعاتی مانند جهانی‌سازی و سیاست‌گذاری فرهنگی؛ هویت فرهنگی؛ کارکردهای اجتماعی گوناگون هنر؛ مانند کارکردهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و روان‌شناختی؛ اجتماعی شدن هنرمندان؛ مخاطبان هنرمندان و ارتباط بین مخاطبان و هنرمندان و هنرهای گوناگون و... در جامعه‌شناسی هنر به بحث گذاشته می‌شود.

در مجموعه‌ی حاضر کوشش شده است تا با تحلیل جامعه‌شناختی از موضوعات و مباحث رایج هنری، ابعاد اجتماعی پدیده‌ی هنر روشن شود. کتاب، مطابق با مباحث رایج در جامعه‌شناسی هنر در سطح جهانی و از میان محورهای مطرح شده در آخرین اجلاس‌های انجمن جهانی جامعه‌شناسی و برحسب نیازهای جامعه‌شناسی هنر در ایران، در دو بخش مبانی جامعه‌شناسی هنر و روندهای معاصر در جامعه‌شناسی هنر تنظیم شده است.


فهرست

مقدمه‌ الگوبرداري‌ در زمينة‌ مديريت‌ هنري‌ از سازمانهاي‌ هنري‌ ايران‌ باستان‌ / ميترا آزاد
مديريت‌ هنري‌ در عرصة‌ جهاني‌ / مهرداد احمديان‌ توسعة‌ درون‌زا و مديريت‌ هنري‌ / سيدغلامرضا اسلامي‌
بررسي‌ وضعيت‌ مديريت‌ هنري‌ دوران‌ معاصر ؛سازمان‌ فرهنگي‌ ـ هنري‌ شهرداري‌ تهران‌/ محمدرضا پورجعفر
مميزه‌هاي‌ تجديد حيات‌ هنري‌ در عهد تيموريان‌ / مرتضي‌ دوستي‌ثاني‌
پارادكس‌ نظم‌ و آشفتگي‌: اصلي‌ترين‌ چالش‌ مديريت‌ هنري‌ / غلامرضا خاكي‌
جامعه‌شناسي‌ هنر، مديريت‌ هنري‌، هنر: يك‌ بررسي‌ انتقادي‌ / فريدون‌ رحيم‌زاده‌
بررسي‌ علل‌ و عوامل‌ انساني‌ بهره‌وري‌ در سازمانهاي‌ هنري‌ / محمود ساعتچي‌
نقش‌ مدير در مديريت‌ امور هنري‌ / رضا شفيع‌زاده‌
هنر مديريتي‌ و مديريت‌ هنري‌ خواجه‌ رشيدالدين‌ فضل‌اللّه‌ / جواد شكاري‌ نيري‌، محمود طاووسي‌
و...

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات